zo wordt gezond eten veel makkelijker

Mensen ervaren gezond eten vaak als moeilijk, vooral het volhouden is lastig;
Een terugval ligt altijd op de loer.  Jojo’ en is funest voor je zelfvertrouwen, geloof in eigen kunnen.  Vind maar weer eens de motivatie om je voedingspatroon te veranderen! 3 kleuren paprika, motivatie voor gezond eten helpt je bij het kiezen

Hoe komt het toch dat, mensen die anno 2016 willen afvallen /gezonder willen gaan eten een gezonde leefstijl niet starten of niet volhouden?

Informatie is immers makkelijk bereikbaar (internet)
Er zijn veel voorlichtingscampagnes op radio, tv, internet.  Wat maakt het makkelijker?


Een succesvolle verandering in je leefstijl of gedrag  komt van binnenuit. Kiezen met je hart, niet alleen met je hoofd.  Als je een behoefte voelt, is in actie komen makkelijker.  Soms voelen menden daar verdriet, trots bij. Vergelijk t met beslissen vanuit je hoofd: ” ik weet dat ik moet afvallen maar ja..”

Weten is 1

Door alle hypes en dieetgoeroes weten mensen vaak niet meer wat nu gezond is.  Fabels die leven zijn hardnekkig en zijn voor consumenten vaak overtuigender dan de feiten uit onderzoek. Dat maakt het moeilijk om met volle overgave gezond te gaan eten.
Er zijn ook veel mensen die juist passief worden bij alle berichten over voeding in de media.  “Nu weet je helemaal niet meer wat je nog kunt eten”
“Nu blijkt dat (bv. worst) ineens ongezond te zijn, terwijl mijn opa daar 80 mee geworden is”.

Voeding is complexe wetenschap

Mensen raken soms in de war van het vele nieuws dat over voeding gaat.  Dat maakt gezond eten moeilijker.

Voedingsonderzoek is voortschrijdend onderzoek, inzichten staan niet stil. Van voeding is nog niet alles bekend, zeker niet hoe voedingsmiddelen op elkaar inwerken en met elkaar op de gezondheid inwerken, een generatie lang.
Onderzoek brengt ons verder. Dat ontslaat je niet om je actief op te stellen! Maak daar slim gebruik van.

Doen is 2

Hoe zet je jezelf aan om in actie te komen? Is er een aanleiding?
Als de motivatie niet van binnenuit komt en als je geen inzicht hebt in jezelf is het starten en volhouden moeilijker.

WETEN: Gezond eten is weten wat je moet eten, hoeveel en hoevaak.
DOEN: Gezond eten moet je doen, in de praktijk brengen elke dag.

Het kan ook anders: ga op zoek naar jouw persoonlijke drijfveren. Gebruik ze.

Voedingsadvies is maatwerk

De kennis van gezonde voeding is de basis,  jouw situatie en leefstijl maakt een voedingsadvies echt persoonlijk.  Het voedingscentrum geeft algemeen advies voor groepen.  In maart is de nieuwe schijf van vijf gelanceerd.
Wil je weten wat gezond eten is voor jou, dan is er de start

Om een leven lang gezond te gaan eten, vraag ik klanten om naar zichzelf te kijken. Je wordt een spiegel voorgehouden. Als de motivatie niet van binnenuit komt, wordt gezond eten veel moeilijker. je komt moeilijker in actie en je houdt het moeizaam vol.
Wat zijn je persoonlijke drijfveren?
Hoe sterk is je motivatie?
Hoe ga jij om met verleidingen en terugval?
Dat is mijn psychologische begeleiding bij eetgedrag.

Als je jezelf beter leert kennen op dit punt, put je daar kracht uit.  Sterkte in jezelf die je nodig hebt om dagelijks in actie te komen en elke keer maar weer te kiezen voor een gezonde leefstijl.
Het is fijn als je altijd gebruik kunt maken van je motivatie en vaardigheden. Of je nu thuis bent of op je werk… Of op vakantie waar alles anders is.  Als je moeder wordt, als je je huis kwijtraakt, je komt in de overgang.

Sinds 3 dec drink ik geen alcohol meer omdat het  feit dat alcohol meer ongezond  is dan goed voor het hart, is tegenwoordig wel duidelijk.  Door een privegebeurtenis daarna, die er behoorlijk inhakte, zit de wens om geen wijntje meer te drinken, ineens diep verankerd in mij. Ik wil vitaal blijven en nog lang van het leven genieten. Mijn moederschap blijkt op dit punt mijn persoonlijke drijfveer te zijn. Dat maakt het voor mij makkelijk, ik houd het al 4 maanden vol met gemak.

 

Kiezen voor een gezonde leefstijl is mijn intrinsieke motivatie, dat zit er behoorlijk in gebakken, daarom wilde ik ook diëtist worden. Maar ook ik moet het aandacht blijven geven, slechte gewoonten sluipen er soms ineens in.  Ik ken mijn persoonlijke drijfveren, het vraagt aandacht om ze te versterken als dat nodig is.
Is je gezonde leefstijl tot nu toe geen succes geworden?
Weet je niet waardoor?
Weet je niet hoe het anders kan?
Alleen als jij bereid bent naar jezelf te kijken, kan ik je prima helpen.

Wil jij mijn begeleiding bij het volhouden van een gezond eetpatroon?

Als je kiest voor deskundig en persoonlijk, klik dan hiergratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Met een gratis gesprek leren we elkaar eerst kennen. Ik kan niet iedereen helpen, het moet wel bij je passen. Misschien heb je alleen behoefte aan een voedingsadvies? Of je kunt de begeleiding erbij ook wel gebruiken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.