Zo bereik je je je doel eerder, lees eerst deze 4 tips

Een aantal kilo’s afvallen.Je hebt jezelf een doel gesteld, maar soms lijkt dat verder weg dan ooit. Je kunt teleurgesteld zijn in eigen kunnen en jaloers naar anderen kijken. Je kent ze wel, de doorzetters met succes aan hun broek. Waar zit dat in?

Wat kun je van doorzetters leren:

  • Discipline Hoeveel moeite doe jeom je doel te bereiken? ook als dat soms saai of onprettig is. ..Je discipline kun je vergroten door te werken met beloning en straf. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je altijd eerst de afwas moet doen voordat je een glaasje wijn inschenkt.
  • Omgaan met frustratie Het kan zijn dat je in je leven nooit geleerd hebt om met tegenslagen om te gaan. Je wijkt dan snel van je doel af als het even tegenzit. Bedenk van tevoren dat het kan tegenzitten en denk na over manieren hoe je er dan mee omgaat. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen gedrag en keuzes. Het is jouw manier om met verleiding/tegenslag om te gaan. Een ander kan je dat niet vertellen.
  • Inzicht in je doel Weet goed wat je wilt, kijk niet teveel naar anderen. Beschrijf je doel met  details als: in hoeveel tijd?, wat heb je nodig?, hoe ga je het nastreven? Over het doel ‘gezonder leven’ valt  veel op te merken als je het serieus overweegt.
  • Wees realistisch Bedenk of je doel ook echt haalbaar is. Praat er met anderen over. Zien zij het ook als een realistisch doel?Iedereen is het er over eens dat het  ‘op je 40ste beginnen aan turnen om wereldkampioen turnen te worden’ geen realistisch doel is. En is 20 kg. afvallen in 4 weken realistisch?

Deze eigenschappen of inzichten kunnen je enorm helpen bij het serieus stellen van doelen. Hoe zit dat bij jou? Ga je voor gezonder leven, een andere baan, je rijbewijs halen, een huisje in Frankrijk?

Ben jij gezegend met discipline en de kunst om frustratie te tackelen?

Laat je reactie achter onder dit bericht.

Nu is het tijd om een plan te maken, een plan om je doel te bereiken. Als dat gezond eten en afvallen is, kan ik je deskundig en persoonlijk helpen. Hier lees je meer. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.