ze maken de burger dubbeldik

Het aanbod aan fastfood groeit en de mens groeit ook

Als je in een willekeurige winkelstraat loopt, ontkom je er niet aan. Amerikaanse hamburgerketens bieden tegen elkaar op om ons tot eten van fastfood te verleiden:
“Nu.. de grootste burger ooit”. “Nu.. met extra kaas”. “Nu met dubbele quarter pounder”. Kun je de verleiding weerstaan?

Een broodje hamburger als avondmaaltijd, als lunch of zomaar tussendoor. Ik zie wel eens bezoekers van hamburgertenten om 15.00 een ‘aangeklede’ hamburger naar binnen werken. Dat is vast niet het enige dat ze die dag eten, tussen de lunch en avondmaaltijd in. Zo’n snack is al gauw 250 kilocalorieën, sommige wel 500. Om al die energie op te gebruiken moet je wel een uur fietsen of een half uur hardlopen. Anders neemt je gewicht toe. Zeg eens eerlijk: dat is toch veel moeite die je moet doen om zo’n snack te verbranden!

In een van de hamburgerketens  kun je nu zelfs een burger kopen van 1010 kilocalorieën. Dit is de helft aan energie die een gemiddelde vrouw op een dag nodig heeft. De hoeveelheid verzadigd vet in deze burger is zoveel dat een vrouw daarmee haar maximum voor verzadigd vet voor die dag met zo’n burger al bereikt heeft.

De grootste (ham) burger ooit → de dikste (wereld) burger ooit.

Ben jij een moeder die van fastfood een gewoonte maakt? Laat je reactie achter onder dit bericht.

Wil jij graag duurzaam gezond eten leren? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Hier lees je meer. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.