Werken afvalpleisters?

Met deze zoekwoorden /vraag wordt mijn blog met regelmaat gevonden. Wonderlijk, omdat ik blog over gezond eten. Wondermiddelen hebben daar niets mee te maken. In een bijzin verwijs ik wel eens naar afvalpleisters als het ultieme product om jezelf voor de gek te houden.  Zaterdag zat ik bij een ondernemersevent daar smakelijk over te vertellen. Dit was de boost voor dit blog.

Mensen zijn op zoek naar snelle makkelijke oplossingen voor hun probleem.  Zo kunnen ze ontevreden zijn over hun eetpatroon en gewicht.  Afvalpleisters hebben dat snelle makkelijke imago. Het heeft op mensen een magische uitwerking. We praten het snel goed omdat we er graag in willen geloven.

Reclame is waar: “kijk, het staat er toch?”

Ik ben geen reclame-expert, maar de verleiding is me wel duidelijk. Reclame moet het product verkopen.  Reclame moet overtuigen en verleiden. Met foto’s ‘voor en na’.U kent ze wel:  de dame ‘voor’ met overgewicht die niet vrolijk kijkt en de dame ‘na’ die  haar nieuwe verschijning met trots laat zien. Kijk, dat willen we allemaal wel!

Het ligt toch in de winkel?

Afvalpleisters liggen in de winkel en zijn te koop op internet, big business. Er is behoefte aan; het wordt verkocht omdat er markt voor is. Dat het verkocht wordt, overtuigt niet dat afvalpleisters werken.

De onderzoeken bewijzen het toch?

Wondermiddelen als afvalpleisters worden omgeven met de wervende tekst: resultaten uit onderzoek bewijzen het. Onderzoeksverslagen kun je niet opvragen.  De foto’s ‘voor en na’ overtuigen met beeld. Met tekst wordt overtuigd, door onderzoeksresultaten te vermelden. Onderzoeken die onomstotelijk hebben aangetoond dat het werkt. Geen wetenschappelijk onderzoek, maar uitgevoerd door een afvalpleisterontdekker. Beweringen volgens de bijsluiter: ‘het absorbeert overtollige afvalstoffen in het lichaam’, ‘vermindert vetopslag’, ‘voorziet het lichaam van actieve stoffen’, ‘vermindert de eetlust’. Een pleister absorbeert lichaamssappen in de huid als bloed of zweet, maar geen vet.

Nee, afvalpleisters werken niet.  Je bereikt er geen langdurig succesvol resultaat mee , omdat je gedrag niet wezenlijk verandert. Bovenstaande gedachten zijn echter hardnekkig.

“het enige effect bereik je door ze op je mond te plakken”

Geloof jij nog steeds in afvalpleisters? Ik lees graag je reactie. Dat kan  onderaan dit blog.

Wil jij gezonder eten? Een leven lang?
Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.