Waarschuwing voor energiedrankjes

Energiedrankjes als Red Bull en V worden een steeds groter gevaar voor de volksgezondheid. Op blikjes moeten daarom waarschuwingen komen te staan.

Dat schrijven Australische onderzoekers maandag in het wetenschapsblad Medical Journal of Australia.

De artsen keken naar de oproepen voor de alarmnummers van de Australische staat New South Wales in de afgelopen jaren. In 2010 werden de hulpdiensten ruim vijf keer zo vaak gebeld als in 2004.

De meeste oproepen kwamen ‘s avonds en ‘s nachts en meestal ging het om jongeren die energiedrankjes hadden gemengd met bijvoorbeeld wodka.

Volgens de onderzoekers kunnen de energiedrankjes een overdosis cafeïne veroorzaken. Dat leidde in sommige gevallen tot hallucinaties en epileptische aanvallen.

bron: nu.nl

mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Het is aan ouders om hun kinderen te wijzen op de effecten van energiedrankjes. Onderschat als ouder niet wat je nu in de opvoeding kunt bijdragen aan de gezondheid van je kind!

Energiedrankjes laten staan is makkelijk te doen. Duurzaam gezond eten is voor veel mensen moeilijk.

Wil je duurzaam gezond eten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.