Vrouwen willen afvallen met langdurig resultaat. Maar hoe?

Dat doe je met je hoofd en je hart. Als gezond leven een automatisme wordt, dan heb je daar lang profijt van. Dat is duurzaam afvallen; dat doe je niet even. Het komt aan op keuzes maken, kiezen voor jezelf. Als je dat met hoofd en hart doet, is dat duurzaam. Neem daarvoor de regie over je leefstijl.

Zelf heb ik met eigen regie mijn dromen kunnen waarmaken. Je eigen regie brengt je absoluut verder. Of het nu gaat om werk, gezin of je fit voelen met een mooi gewicht.  Wat is er heerlijker dan onafhankelijk te zijn van wonderdrankjes, pillen en weekmenu’s? En zit het eenmaal in je levensritme, dan kost het niet eens moeite.

Het lijkt logisch en toch: Vrouwen geloven graag in fabels over afvallen;
‘Citroensap doet je vet smelten’ is er zo een. Milligrammen van een bestanddeel helpen je niet van kilo’s overtollig vet af. Dat weet je eigenlijk ook wel. Wat zegt je gezond verstand? Waar ligt je hart? Je eigen regie brengt je verder,citroenen aan de boom

Aandacht voor jezelf. Ik ben gecharmeerd van de eigen regie. Gezond leven doe je zelf; met je hoofd en hart wordt het een levenshouding.

Met je Hoofd (gezond verstand) 

En je Hart (de weg naar binnen).

Als je gezondheid je lief is, heb je meer aan een duurzame verandering. Duurzaam is diepgaand en doortastend. Deze week was ik bij een netwerkbijeenkomst. Aan tafel met 8 vrouwelijke ondernemers was de reactie: ”pfoe.. duurzaam is geitenwollen sokken en moeilijk. Vooral niet sexy en niet leuk.” Dat was duidelijk.

OK: vrouwen willen niet duurzaam. Ondertussen is er vaak een ‘eeuwige’ strijd met je gewicht. Alle pogingen om opnieuw gezond te eten zijn niet leuk. Je raakt er zo gedemotiveerd van. Je wilt je graag fitter voelen. Het lukt je om snel af te vallen, maar je komt weer aan. Jojoën dat is niet leuk… beginnen met sporten en weer stoppen. Je hebt geen idee waarom het niet lukt om vol te houden. “Het lukt gewoon niet.”

 Afvallen met langdurig resultaat?

Laat je niet afleiden, maar neem de regie: focus je op voeding, beweging en gedrag. Als je alle 3 serieus verandert, ben je succesvol met afvallen, met een ongekende winst voor je gezondheid.

Hoofd

de focus op 3

 Hart

Met aandacht voor je eten en aandacht voor jezelf. Als je je aandacht naar binnen richt, worden de ins en outs van je eetgedrag helder. De oplossing dient zich dan vanzelf aan. De knop gaat om.

Voor vrouwen moet het vooral leuk en sexy zijn. Als je wil afvallen neem je de regie, met hart voor je gezondheid.

Wil je reageren? Plaats je reactie onderaan dit blog.

Wil je graag succesvol afvallen? Wil je leren hoe? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Is afvallen met langdurig resultaat ook voor jou weggelegd?  

Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.