Voorkomen van welvaartsziekten

Voorkomen van welvaartsziekten met de duurzame diëtist

Met gezonde voeding verklein je de kans op welvaartsziekten.  Gezondheid (en niet ziek worden) heb je niet voor het kiezen. Leefstijl kun je wel kiezen. Met een gezonde leefstijl kun je die kans zelf verkleinen. Voeding heb je in eigen hand. De duurzame diëtist helpt je daar praktisch en persoonlijk bij.  Voorkomen (=preventie) is bij uitstek duurzaam.

“Ik eet niet gezond, ben te zwaar en voel me niet fit. Mijn opa en moeder zijn beiden te vroeg aan kanker overleden. Ik heb een leuk leven nu met een lieve man en zoon. Ik heb genoeg hobby’s naast mijn werk. Ik wil nog lang in gezondheid kunnen genieten. Ik weet dat niet alles is te voorkomen. Maar als je met je eten de kans op nare ziektes als kanker kunt verkleinen,dan wil ik daar nu wel moeite voor gaan doen. Je hoort ook zoveel over ouderdomsdiabetes bij overgewicht. Ik ben ongemerkt te zwaar geworden. Ik zou graag willen leren hoe ik het roer kan omgooien. ”

Met gezonde voeding verklein je de kans op welvaartsziekten. Soms is dat direct aan voeding toe te schrijven, soms indirect, namelijk door het ontstaan van overgewicht.

Overgewicht

Overgewicht is op zichzelf al een risicofactor van welvaartsziekten.  Overgewicht door teveel eten en te weinig bewegen.

Voeding

Ongezonde voeding levert niet de juiste hoeveelheden van voedingsstoffen om goed te kunnen functioneren. Soms is een tekort schadelijk (bv. vezels, vitamines), soms is een overmaat schadelijk (bv. verzadigd vet, alcohol).

Bij onze welvaart is 60% van de kankergevallen toe te schrijven aan een ongezonde leefstijl.

Lees meer welvaartsziekten

Voeding en gewicht

Met gezonde voeding en een gezond gewicht, beperk je de kans op bovenstaande aandoeningen. Het zijn ernstige aandoeningen die de kwaliteit van leven aantasten. Niet alles is te voorkomen, gezondheid is geen keuze. Leefstijl is wel een keuze, onderschat je eigen rol niet. Ik help je goed op weg. (en misschien gaan je man en zoon wel meedoen!)

Ben je ontevreden met je eetgedrag enje gewicht?

Vind je je gezondheid belangrijk?

Laat je dan nu deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.