voedingstrends 2011

De trends voor dit jaar (2011) in voeding staan in het teken van reduceren, verminderen en vernieuwen. En vooral zelf doen.

Wat doet de producent:

1.de samenstelling  van voedingsmiddelen gezonder maken: minder zout, minder suiker +fructosestroop

2.verminderen van verpakkingen

3.vernieuwen van oude producten

Tot zover niets nieuws, deze voornemens staan vaker op het lijstje van de voedselindustrie. De consumenten gaan het verschil maken in 2011. De drang naar meer kantenklaar lijkt te keren. De consument?

Ja, de consument gaat voor retro:

De retrotrend verwijst naar vroeger  toen men zelf kookte, met de aandacht op ‘vers’ .

Was vroeger alles beter?

Nee hoor, we hoeven echt niet terug naar vroeger, maar welvaart heeft ons wel erg lui gemaakt en het heeft ons vervreemd van  voedsel. Zelf een kip slachten hoeft echt niet, maar je kunt toch wel met liefde kip klaar maken?

nostalgie

  • in presentatie
  • reclame

terug naar de bron van voedsel

  • waar komt het vandaan?
  • Bezoek aan de streekboerderij
  • zelf zaaien
  • boerenmarkten
  • smaaklessen op basisscholen

zelf koken wordt belangrijker, de tijd van gemaksvoedsel is voorbij.
Kant-en-klaar is ‘uit’, hobbykoks en kookapps zijn ‘in’.

Eten is in 2011 om van te genieten, niet om kantenklaar mee te nemen.

Wat is jouw persoonlijke trend in 2011? Laat je bericht achter onder dit bericht. Of wil je graag nu duurzaam gezond eten?  Ik kan het je leren. Kom nu in actie. Lees hier wat je kunt leren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

 

Wil je dit delen op jouw platform?Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Facebook

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *