Voeding en leefstijl van invloed op vruchtbaarheid

Voeding en leefstijl zijn van invloed op de vruchtbaarheid van niet alleen de vrouw, maar ook de man. Zo leidt overgewicht bij mannen voor een lagere zaadkwaliteit. Dit blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker voortplantingsgeneeskunde Fatima Hammiche. Op 8 februari 2012 promoveerde ze aan het Erasmus MC.

Hammiche onderzocht het effect van het preconceptie spreekuur “Gezond Zwanger Worden”, dat sinds 2007 bestaat in het Erasmus MC. Bezoek aan dit preconceptie spreekuur leidde na 3 maanden bij 18% van de vrouwen en 12% van de mannen tot een verbetering van de voedingsgewoonten. Ook de leefstijl, zoals roken, alcoholconsumptie en beweging, verbeterde aanzienlijk bij 34% van de vrouwen en 33% van de mannen.

Slimmer zwanger

Onlangs lanceerde het Erasmus MC het persoonlijke coachingsprogramma “Slimmer Zwanger”. Doel is het verbeteren van de voeding en leefstijl van de vrouw én man zowel vóór als tijdens de zwangerschap. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de kosten hiervan.

Bron: Erasmus MC

mijn link met dit bericht: het is mijn missie om mensen te adviseren over wat voeding  voor effecten heeft op gezondheid. Je kunt zelf zoveel doen! Met gezonde voeding kun je de kans op een zwangerschap verhogen. Wat is er mooier?

Wil je met gezond eten nu de kans op een zwangerschap verhogen?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.