Vitamine D in de voeding

Het Gebruik van de belangrijke vitamine-D-leverancier in Nederlandse voeding neemt af. Vitamine D halen wij voor een deel uit onze voeding en voor een deel maken wij zelf vitamine D aan in onze huid onder invloed van zonlicht. In de Nederlandse voeding zijn halvarine, margarine en bak- en braadproducten (waaraan vitamine D is toegevoegd) veruit de belangrijkste vitamine-D-bronnen.

De consumptie van margarine en halvarine is de afgelopen 20 jaar afgenomen. Uit onderzoek van TNO onder jonge kinderen (2-6 jaar) blijkt dat slechts 19% van de kinderen altijd het brood besmeert of laat besmeren. Bij 66% wordt het brood soms besmeert en bij 15% nooit.

Het niet besmeren van brood heeft een duidelijk negatief effect op de vitamine-D-status.

bron:www.voedingonline.nl

Mijn link naar dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. Ook al wordt 80-90% vitamine D geleverd door zonlicht, aandacht voor voeding die vitamine D levert, blijft ook nodig. Vooral voor kinderen, ouderen en groepen die weinig buiten komen.

Wil jij een deskundig en persoonlijk advies over vitamine D?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.