Visie en missie

Visie  De duurzame diëtist

Alle verandering voor even werkt niet. Het maakt je lui en het is geen bliijvende gedragsverandering. Jojo’en helpt je niet.

evenmin de wonderpillen, afvalpleisters of kruidenvrouwtjes. Ik ben deskundig, geen kruidenvrouwtje. maar geschoold en ervaren in motiveren.

Ik ben wel een speciale diëtist, de duurzame diëtist.

Duurzaam gezond eten is

 • Veranderen met je hoofd en je hart
 • Met respect voor mens, dier en milieu
 • Als je gezondheid je lief is
 • Voor een blijvend resultaat

Ik help als duurzame diëtist met een praktisch voedingsadvies, verbeterpunten en ik begeleid in het bewustworden van je eetgedrag. Het is een persoonlijke groei.

Genieten + gezond

Gezond eten staat niet tegenover genieten. Ervaar dat je van gezond eten kunt genieten.

Resultaat voor jong en oud

Wie jong investeert in gezond eten heeft daar later bij het opgroeien profijt van. Maar ook op latere leeftijd is met een gezond eetpatroon winst te behalen in vitaliteit, verbetering van de conditie en een gezond lichaamsgewicht.

Zelf kiezen.

Het mooie aan voeding is: je kiest zelf, je kunt het ook zelf veranderen. Met bewustwording van je eetgedrag bereik je een duurzame verandering. Niet het aantal calorieën is leidend maar veel meer jouw intrinsieke motivatie en vaardigheden die iemand heeft. Niet strikt een weekmenu volgen maar met een actieve houding zelf keuzes maken in elke situatie waarin dat nodig is. Is dat eenmaal automatisme, dan hoef je nooit meer te lijnen.

Over voeding 2 dingen:

1. Met een nononsensehouding en zelf vers koken pak je de grootste winst.

2. voedingsadvies is maatwerk. Omdat je voeding afgestemd moet zijn op je persoonlijke situatie

Missie

Ik help ondernemende moeders duurzaam gezond eten zodat ze nooit meer hoeven te lijnen. Vrouwen in gezondheid die gezonder willen gaan eten en die het volhouden als het grootste probleem ervaren. Deze vrouwen kan ik goed helpen:

 • Nederlandstalig
 • 40+
 • Met licht overgewicht (BMI 25-30)
 • Met durf om het nu eens goed aan te pakken
 • Geen bijkomende medische klachten
 • Met een positieve houding ten opzichte van leren

 

WETEN EN DOEN

Je voeding duurzaam veranderen is weten wat en weten hoe je moet eten. Dat leer ik je. Dat is 50% van je succes.

Die andere 50 % is je mindset: wat is je motivatie? hoe versterk je die? wat zijn je valkuilen?  Door bewustworden ga je meer van jezelf houden. Waardoor je anders met eten omgaat. Het resultaat is meer genieten, meer energie en minder gewicht.

Gedragsverandering is pas duurzaam als je je bewust wordt van je eigen eetgedrag.

Ik weet als duurzame diëtist wat nodig is om je voeding duurzaam gezond te maken. De feiten als basis en alles om het vol te houden.


De kernwaarden zijn: Gezondheid, verandering en betrokkenheid

Verander duurzaam met gemak van de nieuwe media:

tussentijdse terugkoppeling, alles om gedragsverandering succesvol te maken.

Niet gebonden aan vaste spreekuurtijden of wachtlijsten.


Winst

Winst op korte termijn: fit voelen en gewichtsverlies.

Winst op lange termijn:vitaal ouder worden en preventie van welvaartsziekten.

Wat voor iedereen geldt: Niet alle ziektes zijn te voorkomen, maar met eigen regie heeft iedereen betere kansen om in goede gezondheid te blijven.

Volhouden

Volhouden van gezond eten wordt als moeilijk ervaren. Het sluit niet aan op gewoontes, gezinssituatie, werk. Je moet het duurzaam aanpakken, trucjes voor even werken niet. Het allerbelangrijkste bij het volhouden is de mindset. Als je weet wat je motiveert en wat je tegenhoudt is volhouden appeltje-eitje.  Het wordt een natuurlijk automatisme. Daar kan geen truc tegenop.
Voor creativiteit krijg je mijn tips om te variëren en experimenteren. Gezonde voeding moet geen straf zijn of regime, blijf genieten.

 

Mijn deskundigheid breng ik in met kennis van voeding (H.B.O. Voeding & Diëtetiek en bijscholing) en kennis van motiveren en mijn doortastendheid (door 15 jaar ervaring als diëtist in de zorg)

Mijn persoonlijke competenties: deskundig, empathisch en doortastend

Veranderen doe je zelf

Bij het allereerste begin van verandering word je gemotiveerd door nieuwe inzichten over jezelf en een betrokken begeleiding. Steun die warm, attent en deskundig is.

Na 6 maanden moet je in staat zijn om het nieuwe gedrag als gewoonte voort te zetten. De eerste 6 maanden is er de mogelijkheid tot feedback en steun bij het gaandeweg veranderen van de voeding. Je blijft gemotiveerd bij een betrouwbare en betrokken begeleiding. Die bied ik. De focus ligt op gezondheid, niet op het slankheidsideaal.

Reken maar op gewichtsverlies en winst voor je gezondheid.

10 % gewichtsverlies is al een doorbraak voor je gezondheid.

Zelf doen, nadenken

Door internet heeft in principe iedereen toegang tot kennis. Het aanbod in begeleiding is enorm. Men zet niet makkelijk de stap naar het veranderen van eigen gedrag. Een compleet programma met receptuur, controle, feedback en boodschappenlijstje maakt mensen lui. Je helpt mensen echt verder door hen zelf te laten nadenken. Veranderen met je hoofd (het gezonde verstand) en je hart (betrokkenheid, een knop die om gaat)
Ik voed klanten niet op met het tellen van calorieën. Voor wie interesse heeft in de energetische waarde van voedingsmiddelen: http://www.caloriechecker.nl/.

Gemak

Duurzaam je voeding veranderen is niet altijd makkelijk. Hulp kun je dan goed gebruiken. Begeleiding vanuit de thuissituatie met gebruikmaking van moderne communicatiemiddelen (internet, e-mail, telefoon) werkt drempelverlagend en vergroot het succes. Je energie gaat niet op aan reizen en je hoeft er geen vrij voor te nemen. Energie en tijd die je beter aan jezelf kunt besteden in deze drukke tijd.

Ik kom graag met je in gesprek, kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Zo werk ik als duurzame diëtist

 • ik geef inzicht in gezonde voeding, middels nieuwsberichten, coaching en in blog, waarin fabels worden ontkracht, nieuws wordt gerelativeerd.
 • ik neem mensen niet aan het handje, maar  motiveer  hen tot een duurzame verandering
 • met diepgang en aandacht kom je tot de essentie en de oplossing voor iemands probleem. EN SUCCES. Dat is een duurzaam resultaat.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.