Veel Nederlanders geloven in afslankfabels

Veel Nederlanders willen afvallen en geloven tegelijk graag in afslankfabels. Je kent ze wel: ‘van citroensap val je af’, en meer.broodje gerookte forel

Veel Nederlanders willen graag in mooie beloftes geloven. Met een nieuw jaar komen de voornemens op tafel. Je fitter voelen en afvallen horen daar stevast bij. Afslankfabels verleiden ons. Je denkt al snel: “zou het niet waar kunnen zijn?” Het voedingscentrum heeft onderzocht wat de grootste fabels over afvallen zijn. grootste fabels.  Ben je goed gelovig of reëel?


Dit alles leidt je af van de regie die je zelf moet nemen.
Je gaat niet afvallen door citroensap te drinken.  Wees eerlijk: de kilo’s die er in 5 jaar zijn bijgekomen door teveel alcohol,  snacks en shoarma, gaan heus niet weg als je een weekje citroensap drinkt. Het is een sprookje als overgewicht, dat je in jaren hebt opgebouwd, als sneeuw voor de zon verdwijnt. Als je iets aan een gezond gewicht wilt doen moet je breken met ongezonde gewoonten/leefstijl. Het zou mooi zijn als citroensap je daar in helpt. Niet dus.

Duurzaam veranderen van je voeding

Gezond eten, meer bewegen. Ik kan het niet simpeler maken. Het heeft alles te maken met duurzaam veranderen. Genieten van gezond eten wordt vanzelf een automatisme,  een nieuwe levenstijl.

Over bewegen geldt het advies:

30 min. per dag voor werken aan gezondheid

45 min. per dag voor als je op gewicht wilt blijven

60 min. per dag voor als je serieus wilt afvallen

Ik kan je als duurzame diëtist adviseren over voeding.

Met duurzaam gezond eten en voldoende bewegen, is het resultaat ook duurzaam. Nooit meer jo-jo  en nooit meer hoeven lijnen.

Wil je duurzaam je voeding veranderen?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Wil je reageren op dit blog? Dat kan onderaan dit blog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.