uit de praktijk, aanpak van overgewicht, nooit meer jojo

Deze casus beschrijft wat mensen kunnen bereiken als ze hun leefstijl aanpassen om hun overgewicht aan te pakken. Een verhaal.

deze klant

Een vrouw van 44 jaar. getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ze is gezond; ze heeft overgewicht (ca. 20 kilo te veel),  ze krijgt daar steeds meer last van.

haar situatie

Een actieve vrouw, die altijd genoeg energie had voor de dingen die zij leuk vond naast het werk. Dat veranderde geleidelijk toen zij 2 kinderen kreeg. Ze gaf toe aan eetbuien.

Na jaren van veel werken combineert ze nu de zorg voor haar kinderen met werk.
Het werk bevalt haar nu beter, ze heeft onderzocht welk werk beter bij haar past. Ze heeft die gevonden.
De tropenjaren van de kleine kinderen zijn voorbij, haar kinderen zijn nu groter en  zelfstandig.

Haar conditie was niet meer zo goed. Ze merkte dat ze minder energie had voor uitjes, hobbies en ze merkte ook dat ze in haar werk vaak geen extra taken kon doen. Sport was er bij ingeschoten de laatste jaren, voorheen  deed ze met plezier aan volleybal.

Als ze in de spiegel kijkt, is ze ontevreden. Hoe heb ik het zo ver laten komen?
Nu er balans is in het gezin-werk, wilde ze gaan werken aan haar gewicht.
Ze wil graag een actieve gelukkige moeder zijn. Op haar werk wil ze goed presteren.

Haar wensen:

afvallen naar een gezond gewicht
nooit meer jojo’  en
meer energie

Ze had allerlei afslankboeken en tips gevolgd. Soms viel ze wat kilo’s af, maar die kwamen er al snel weer bij. Afslankpillen hadden haar een vermogen gekost.
Ze was moe geworden van al die hypes. Ze wist niet meer wat ze moest doen.

In een moedeloze bui kocht ze nog wel eens een afslankthee of iets dergelijks. Zonder resultaat.

 

hoe we samen hebben gewerkt

We begonnen met een uitgebreid gesprek over de problemen die ze ervaarde, wat haar wensen waren en wat ze er zelf aan gedaan. Wat was het resultaat van al die jaren?  Zij en haar man kookten graag in het gezin, dat vormde geen belet om met gezond eten aan de slag te gaan.
Op 2 terreinen kon ze wel wat hulp gebruiken.
1. Allereerst had ze advies nodig wat voor haar nu gezonde voeding was. Ze liet zich gek maken door al die hypes en berichten.
2. Het volhouden van een gezonde leefstijl vond ze het moeilijkste. Soms blijft resultaat uit. Het verveelt al snel. De motivatie vasthouden is een hele dobber.

  1. Op basis van haar huidige eetpatroon heb ik advies gegeven voor haar situatie. Dat goed in te passen was in het gezin en ook op het werk. Zonder pillen. No nonsense.
  2. We hebben gesproken over haar innerlijke drijfveren: deze zijn ontdekt en versterkt. Daar gaat ze voor altijd gebruik van maken. Dat is haar motivatiebasis.
  3. Alles om het gezond eten makkelijk vol te houden.We kozen de vorm  van begeleiding  die het beste bij haar situatie aansluit. Advies op maat en zelf aan de slag met mijn feedback per telefoon of per mail.

wat heeft de aanpak van overgewicht haar opgeleverd?

Ze weet nu wat ze kan kiezen bij de maaltijden en tussendoor.  Wat ze kiest bij de broodmaaltijden. En maat houden (dat was bij haar een struikelblok).
bij de warme maaltijd eet ze met het gezin mee en dan weet ze wat ze meer of minder moet opscheppen!

Ze kent nu haar innerlijke drijfveren, waardoor ze een betere motivatie heeft voor een gezonde leefstijl. Ze is er tegenaan gegaan. Ze weet waar kracht ligt en ze weet die nu ook te gebruiken. Een verandering moet van binnenuit komen, dat voelde ze nu. Het volhouden is geen issue meer, de gezonde leefstijl gaat als vanzelf.

Ze heeft gezien dat een beter gewicht je niet aan komt waaien. Die extra kilo’ s moeten er met zweet vanaf. Het is niet anders.
Met een vriendin gaat ze nu regelmatig wandelen, fietsen of joggen. Ze neemt veel vaker de fiets en elke dag doet ze oefeningen voor haar lijf die ertoe doen.
In het eerste half jaar was ze 8 kilo afgevallen. Ze had veel meer energie, was intens tevreden en ze voelde een enorme drive om zo door te gaan. Ze laat zich niet meer gek maken. Ze weet wat gezond eten is een leven lang. Met recht een ommekeer.

Wil jij graag eens praten over jouw situatie? Een persoonlijk en deskundig gesprek, een luisterend oor. Kies dan gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht