tweetjegewicht

Je gewicht delen met sociale media in 1 tweet. Twitteren wordt veel ingezet om impulsieve gedachten, bezigheden of ontmoetingen te ventileren. Tweets berichten soms over onbenullige zaken maar altijd persoonlijk gekleurd:wat leuk is voor een ander, om jezelf zichtbaar te maken, een teken van leven, om je bedrijf te etaleren. Echt private zaken zoals je banksaldo, ziekten, relatieperikelen zet je niet op twitter dacht ik altijd. Je worsteling met overgewicht lijkt mij toch ook zo’n privé kwestie. Niet voor iedereen zag ik.

Het kan ook anders: Leo Laporte, een mediaman uit de V.S. Actief in radio, bloggen, twitteren.
In het echte leven heeft deze ‘techguy’ overgewicht en tobt met overgewicht, zijn weegschaal leest hem de les. Hij heeft zichzelf een lager gewicht ten doel gesteld. Hij bedacht dat zijn digitale weegschaal gekoppeld zou kunnen worden aan zijn blog/twitter. (zie: Leo’s Scale). Volgers kunnen dan van elk gewichtsverloop meegenieten. Intussen zijn er ruim 2700 volgers. Dhr. Laporte  doet dit om mensen, klanten, aan zich te binden.Maar wat bezielen die volgers? ”Het klinkt wat overdreven” “wie wil deze privacy nu opgeven?”

Maar zo gek is het nog niet. Ik zie er de volgende voor- en nadelen aan:

voordelen:

gespreksstof op feestjes en partijen

voor de buitenwereld moet je nu wel je motivatie voor gezond eten vasthouden

‘human interest’ en herkenning bij anderen, een community bouwen

het levert bij succes een schouderklopje op van anderen

nadelen:

gespreksstof op feestjes en partijen

commentaar van anderen

een constante vergelijking van je eigen gewicht met dat van anderen

als succes uitblijft ligt dat ook op straat (falen is niet leuk, dat hou je liever binnenskamers)

Leo’s volgers blijken ook  hun gewichtsverloop erbij te plaatsen, ter vergelijking. In de echte wereld deden/doen ze dat ook bij de ‘Weight Watchers’. Lotgenoten die in een groep het gewichtsverloop met gejuich of boegeroep ontvangen. Leo heeft hiermee iets dergelijks maar dan in een veel groter bereik gecreëerd:

World Wide Watchers’

Zou jij deze privacy delen op twitter? Laat je reactie achter onder dit bericht.

Wil jij graag in alle privacy werken aan een goed gewicht? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Lees hier meer. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.