Twee grote glazen alcohol verdriedubbelen de kans op mondkanker

Twee grote glazen wijn of bier per dag vergroten de kans op mondkanker aanzienlijk. Met deze boodschap waarschuwt de Britse overheid in een campagne voor de gevaren van het nuttigen van te veel alcohol.

De campagne moet mensen er op wijzen dat alcohol drinken best kan, maar mannen moeten niet meer dan vier eenheden alcohol per dag drinken en vrouwen niet meer dan drie eenheden per dag.

Een glas wijn van 250 ml bijvoorbeeld wordt gezien als drie eenheden. In de campagne wordt er voor gewaarschuwd dat mensen die meer dan zes eenheden per dag drinken, twee keer meer kans hebben op een hoge bloeddruk en drie keer meer kans lopen om mondkanker te krijgen.

Jaarlijks wordt bij 5000 mensen in het Verenigd Koninkrijk mondkanker geconstateerd. De campagne moet er voor zorgen dat mensen minder gaan drinken. Ook wordt ze aangeraden alcoholloze dagen in te lassen en om kleinere glazen te gebruiken.
Bron: www.nu.nl

De gezondheidsraad heeft een veiligere grens gesteld en hanteert in Nederland het advies:

  • maximaal 1 glas alcohol per dag voor vrouwen
  • maximaal 2 glazen voor mannen.
  • kinderen onder de 16 niet!

mijn link met dit bericht: het is mijn missie om te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. De gevolgen van vaak teveel drinken worden onderschat. En voor vrouwen is teveel al meer dan 1 glas per dag! Preventie begint bij jezelf. De kans op mondkanker wordt  met minder alcohol kleiner.

Wil je duurzaam gezond eten met minder alcohol? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.