suggesties voor wintergroentegerechten

Mijn suggestie voor knolselderijvariatie: Knolselderijpuree met tijm

nodig:

1 grote knol knolselderij

2 laurierblaadjes

125 g. crème fraîche

verse tijmblaadjes

Schil de knol en snij de knolselderij in blokjes. Kook de blokjes in water met wat zout en 1-2 laurierblaadjes in 30 min. gaar. Haal de blaadjes eruit.  Laat de blokjes even uitdampen. Stamp de groente fijn, voeg toe: 125 g. crème fraîche en verse tijmblaadjes. Meng het even door en dien het warm op.

Mijn suggestie voor spinazie-witlofvariatie: Salade van spinazie, witlof & sinaasappel

nodig:

150 g. spinaziebladeren
2 stronkjes witlof
3 sinaasappels
1 bosui
50 g. geroosterde amandelen
voor de liefhebbers: vervang de spinazie door postelein, vervang de witlof door frisee

dressing: naar keuze of zie onder

Was de spinazie en laat goed uitlekken. Doe de spinaziebladeren in een grote kom. Snijd de witlof in dunne repen en snijd de sinaasappels in plakken, de bosui in ringetjes. Voeg dit alles toe aan de kom, samen met de amandelen. Hussel het geheel door elkaar.

Maak een dressing van olijfolie en sinaasappelsap met een theelepel peper. Voeg 2-3 eetlepels van de dressing toe aan de salade.

Mijn suggestie voor preivariatie: prei in de wok of gestoofd met banaan en kerriepoeder.

nodig:

1,5 – 2 kg. prei
olie voor in de wok
1 banaan
snufje zout. 2 theelepels kerriepoeder

Snijd de prei in dunne ringen, was het grondig, Verhit de olie zacht, doe de prei erbij en een snufje zout. Schep het om. Giet er een kommetje water bij en laat het 15 min. op een klein vuurtje verder stoven.
Voor deze variatie met banaan voeg je de banaan in plakjes en kerrie op het laatst toe en laat dit 5 min. meewarmen.

Dit zijn recepten voor als je met aandacht wilt koken.
Wil je jouw ervaring met koken en vitaliteit delen?
Wat zou je willen veranderen?
Ik luister naar je. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.