Succes

Wat maakt gedragsverandering ‘n succes en duurzaam (=blijvend)?

Gedragsverandering is meer dan het volgen van regels. Het slikken van pillen of het plakken van afvalpleisters zijn niet zinvol. Voor een duurzaam succes moet de knop om.

Succes krijg je alleen als je automatisme bereikt, dat je er niet meer bij hoeft na te denken.

Hoe doe je dat?

Je hersenen hebben training nodig

herhaal de handeling (in dit geval dagelijks gezond eten) doe het 6 maanden lang

herhaal  je gedachte, lees met regelmaat instructies door, bekijk instructievideo’s. ‘Een afspraak met jezelf die je op de koelkast plakt’.

Het is een investering, maar het loont. Elke dag minimaal 1 keer.

Nieuw gedrag vraagt leren, luisteren en motiveren

Voor de geïnteresseerden: ik gebruik health counseling als methode van motiveren. Dit is een aanpak, waar je tot de kern komt. Als je gaat zien wat je tegenhoudt en wat voor jou de grootste motivatie is. Dan gaat de knop om.

Beter gehoord is beter geholpen

Daarnaast heeft Motivational Interviewing mij geleerd hoe je in gesprek het veranderen succesvol maakt. Dat heeft bij mij ook een knop omgezet. Om te kunnen motiveren moet je eerst actief luisteren. Dat doe ik als duurzame diëtist. Alle ruimte voor jou, dan kom je tot de essentie. Beter gehoord is beter geholpen.

‘Hoe houd je het vol?’

Het is slim om je eetgedrag eerst helder te krijgen Met diepgang kom je tot de kern van je ‘probleem’/wens. Dan is gedragsverandering ineens niet meer zo moeilijk. Met schrijfopdrachten die je thuis maakt op jouw moment. Volhouden is dan ook niet moeilijk meer. lees hier meer experimenten

EN: als je gezond eten 6 maanden met volle aandacht en overtuiging doet, gaat het daarna als vanzelf. Je hoeft er niet meer bij na te denken. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

 

Het is interactief

  • Je gaat zelf aan de slag met voeding veranderen, gewichtscontrole, zelf werkzaam in volle overtuiging
  • Daar stel ik tegenover: deskundige begeleiding, betrokkenheid en een luisterend oor.
  • Alles vanuit je eigen huis op jouw moment, je kunt duurzaam gezond eten goed combineren met werk en zorg voor je thuissituatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.