Studenten op kamers krijgen sneller overgewicht

Studenten op kamers krijgen sneller overgewicht tijdens hun studie, vooral als ze lid worden van een studentenvereniging. Alleen in de eerste drie maanden is dat al gemiddeld zo’n 2 kilo.

Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Groningen waarover De Volkskrant vrijdag bericht. Eerstejaars studenten die thuis bij hun ouders wonen houden hetzelfde gewicht.

Acht kilo

Voor het onderzoek bestudeerden de onderzoekers de gegevens van 2000 eerstejaars van het UMC Groningen. Sommige studenten bleken wel acht kilo in drie maanden aan te komen. Jongens kwamen steevast meer aan dan meisjes.

Volgens endocrinoloog Paul de Vos zijn de oorzaken simpel: meer drank, meer snacks en minder beweging. “Sommige studenten waren ontzettend veel gaan drinken. Tot wel 40 glazen in de week. Terwijl ze daarvoor maar 1 tot 2 pilsjes per week haalden”, aldus De Vos in De Volkskrant.

bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Ik sta voor preventie. Door in studententijd te zorgen voor een gezonde leefstijl kun je zomaar 8 kilo overgewicht voorkomen. Dat scheelt in je conditie als afgestudeerde/werknemer.

Wil je duurzaam gezond eten, na je studententijd of sta je er middenin?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.