Steeds meer kinderen met ouderdomsdiabetes

Van de zevenduizend kinderen met diabetes lijdt zo’n vijf procent of 350 kinderen aan ‘ouderdomsdiabetes’. Tien jaar geleden was dat nog maar één procent. Dat zegt kinderarts Pauline Stouthart zaterdag in het AD. Volgens Stouthart, die ook voorzitter is van de werkgroep diabetes van de Nederlandse Vereniging van Kindergeneeskunde, is de verschuiving naar diabetes 2 een zorgelijke ontwikkeling.

De ziekte leidt tot hart- en vaatinfarcten en problemen aan ogen, voeten en nieren. De ouderdomsziekte wordt nu vooral veroorzaakt door extreem overgewicht.

Ouderdomsdiabetes=Achterhaald

De naam ouderdomsdiabetes is volgens Stouthart achterhaald. “Hier gaat het om vetzuchtdiabetes.” Vetzucht was al bekend als oorzaak van diabetes 2 bij volwassenen, maar bij kinderen kwam het eerst nog nauwelijks voor.

Stouthart vreest dat het werkelijke aantal kinderen met diabetes 2 nog hoger ligt. Haar werkgroep wil dat onderzoeken.

Bron: www.nu.nl

Mijn link naar dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. De opvoeding van kinderen heeft daarbij mijn hart. Ik wijs met dit nieuwsfeit ouders op het gevaar van ouderdomsdiabetes bij kinderen. Diabetes is een ernstige aandoening en schadelijk. Steeds vaker komt dit voor bij dikke kinderen. Dat laat je toch niet gebeuren als opvoeder!

Wil je graag duurzaam gezond eten voor jezelf en je gezin?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.