Vrouwen zijn minder fit dan hun oma

De gezondheid van de vrouw was vijftig jaar geleden een stuk beter dan bij de vrouw van nu. Vrouwen waren in die tijd fitter. Hedendaagse vrouwen verbranden maximaal 500 calorieën per dag door te sporten, dat is de helft van een vrouw uit de jaren ’50. Welvaart bracht een ander eetpatroon  en activiteiten.

Sportschool en huishouden

Vrouwen consumeerden in de jaren ‘50 gemiddeld 1.818 calorieën, terwijl een vrouw anno 2011 zo’n 2.178 calorieën binnen krijgt. Vrouwen uit de jaren ‘50 gingen dan niet naar de sportschool, maar toch verbrandden ze een goede 1.000 calorieën per dag.

Enkel en alleen door het huishouden te doen. En daardoor waren de huisvrouwen van toen een stuk fitter dan de dames van nu.

Daarnaast hadden de vrouwen een beperkter huishoudbudget, waardoor er vooral verse groenten uit de tuin op het menu stonden en minder snel veel vlees of sausjes.

bron: www.nu.nl

mijn link naar dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Dit bericht wijst ons op de gevolgen van onze welvaart voor ons gewicht.

Wil je weer fit worden door gezond eten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.