plantaardig eten voor vrouwen: gezond voor jou en beter voor het milieu

Plantaardig eten is positief voor vrouwen.  Positief voor hun gezondheid en goed voor het milieu. Vooral kaas en zuivel bevatten verzadigd vet. Het is tijd voor een andere keuze: plantaardig. 

Martijn Katan, voedingswetenschapper, wist het al: als je geen dierlijke producten meer eet, is dat goed voor je lijn en goed voor je hart (voor volwassenen). Dit geldt niet voor kinderen. Recent hebben  2 onderzoekscentra nader onderzocht wat de effecten zijn van (geheel of gedeeltelijk) plantaardig eten.witte gedroogde bonen, plantaardig eten

Vervangen

Vrouwen die vlees, kaas en melkproducten vervangen door plantaardige voedingsmiddelen, krijgen minder verzadigd vet binnen, terwijl de ijzerinname niet afneemt. En het levert een bijdrage aan een beter milieu.


Dit blijkt uit een onderzoek van het RIVM met Wageningen UR en RU Groningen.
Onderzoekers schatten met modellen wat de gevolgen zijn voor inname van verzadigd vet en ijzer wannneer jonge vrouwen vlees, kaas en melkproducten gedeeltelijk of geheel zouden vervangen door geschikte plantaardige voedingsmiddelen. Gedeeltelijk (30%) en gehele (100%) vervanging van vlees- en zuivelconsumptie laat geen daling van het ijzer zien. De verzadigd vetconsumptie neemt af met gemiddeld 8 % bij het gedeeltelijk vervangen en met 30% bij het geheel vervangen van vlees, kaas en melkproducten. Het verbruik van grond dat nodig is voor de voedselproductie nam  16% af bij gedeeltelijk vervanging van vlees en zuivel en bij geheel vervangen nam het grondverbruik af met ongeveer 50%.

De onderzoekers concluderen dat de gekozen plantaardige vervangers bijdragen aan de gezondheid en een bijdrage leveren aan een beter milieu.

bron: www.rivm.nl

mijn link met dit bericht:  dit onderzoek toont aan wat het direct oplevert voor vrouwen om plantaardig te eten. En het neemt de twijfel weg dat je met plantaardig minder ijzer binnenkrijgt. Vrouwen letten er vanwege hun menstruatie op dat ze voldoende ijzer binnenkrijgen. Een positief resultaat: minder verzadigd vet, beter voor jezelf en voor je omgeving.

Wil je als vrouw nu begeleid worden in duurzaam gezond eten?
Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.