Ouder op dieet helpt dik kind

Wil jij je dikke kind helpen met afvallen? Ga dan zelf ook op dieet. Het gewichtsverlies van de ouders helpt een dik kind met afvallen.
(ervan uitgaande dat de ouder ook overgewicht heeft)

Dat stellen onderzoekers van de University of California, San Diego School of Medicine en de University of Minnesota. Als ouders en kinderen samen behandeld worden, verliest het kind gemakkelijker gewicht.

Afvallen bij een dik kind

“We hebben gekeken naar de vaardigheden van de ouders en hoe er thuis met eten werd omgegaan”, vertelt onderzoeker Kerri Boutelle. “Het gewichtsverlies van de ouders bleek de belangrijkste voorspeller voor het gewichtsverlies van de kinderen. Ouders zijn de belangrijkste personen in de omgeving van een kind en zijn dan ook echte voorbeelden.”

Ruim tachtig ouders met hun te zware kinderen maakten onderdeel uit van het onderzoek. Gedurende vijf maanden namen de koppels deel aan een behandelprogramma. Bij de helft was alleen de ouder betrokken bij het programma.

In de andere groep namen zowel het kind als de ouders deel. Alleen een verandering van het BMI van de ouders bleek een significante voorspeller voor succes bij het kind.
bron: nu.nl

mijn link met dit bericht:  het is mijn missie om mensen te wijzen op eigen verantwoordelijkheid voor gezonde voeding. Je kunt zelf zoveel doen!

En: als je als gezin gezond eet, motiveer je elkaar. Gezond voorbeeld doet goed volgen! Zo help je een dik kind.

Wil jij dat je hele gezin gezonder gaat eten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.