Op gewicht blijven

Op gewicht blijven is vaak een worsteling, je wordt overvallen door een terugval.

Je hebt er geen grip op. Ik leer je gezond eten met blijvend effect. 

Je krijgt inzicht in je eetgedrag, je leert hoe het volhouden appeltje-eitje is.

Het klinkt niet spannend, maar als je dit kunt is dat een enorme prestatie: duurzaam een balans vinden tussen je voeding en energieverbruik. En daarmee langdurig fit!

“Ik ben al vaker gezond gaan eten. Steeds na een paar maanden mee gestopt en ik werd kwam daarna snel weer dikker. Ik werd er moedeloos van. Ik wil snel resultaat. Ik heb niet overal zin in. Ik heb van alles geprobeerd: een dieetboek gevolgd, een proefles bij de fitnessclub, liters afval-kruidenthee gedronken. Van de wens om minder alcohol te drinken en minder te snoepen kwam niet zoveel terecht. Als ik moe thuiskwam nam ik toch makkelijk chocola uit de kast of een glas wijn. En dat werden er makkelijk 2 of 3. De dropjespot in de keuken wordt steeds weer aangevuld. Wat gaat die kruidenthee vervelen! Gezond eten verliest je aandacht en voor je het weet kom je weer die kilo’s aan die er nu juist vanaf waren. Ik zou graag willen leren hoe ik met succes een gezond gewicht kan houden”.

Het kan anders

Gezonde voeding is onderdeel van een duurzaam gezonde leefstijl: voeding, beweging en gedrag. Een gezonde leefstijl is pas succesvol als  je daarbij voldoende beweegt. En als je je gedrag er op aanpast. Hoe ga je om met verleidingen? Eet je wel altijd wat je wilt?

Je kunt van een duurzaam gezonde leefstijl profiteren. Ga met mij op zoek naar je valkuilen, dan is volhouden niet meer moeilijk. Je moet wat vaardigheden aanleren of je krijgt een eureka-moment.

Lees meer hierover experimenten

jojo

Een goed gewicht behouden na afvallen is moeilijk. Je motivatie kan afnemen en je kunt vervallen in je oude eetpatroon. Door afvallen is de ruststofwisseling verlaagd en heeft je lichaam minder energie nodig. Het jojo-effect ligt op de loer en voor je het weet ben je weer bij af. Op gewicht blijven vraagt langdurige aandacht en inzet. Duurzaam dus. Begin met gezonde voeding. Een ‘crashdieet’ is funest. Het kan anders.

Wil je dit?

Behoud van een gezond gewicht
Beter omgaan met chronische klachten
Verlaagde kans op welvaartsziekten
Vitaal ouder worden

tot slot: Als je je realiseert dat je met een ongezond eetpatroon elk jaar een kilo kunt aankomen, dan is het een hele prestatie als je over 10 jaar net zoveel weegt als je nu doet. Op gewicht blijven is een prestatie en dat is een enorme winst.
Je wilt toch niet 10 kg. zwaarder zijn over 10 jaar?

Wil je op gewicht blijven en langdurig fit ? Verander je voeding duurzaam!  De duurzame diëtist begeleidt jou.

Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.