Oktober: borstkankermaand, je leefstijl maakt verschil!

In oktober extra aandacht voor leefstijl en borstkanker.Van alle vormen van kanker is borstkanker nummer 1 onder vrouwen.  Wetenschappelijk onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds toont aan dat we het risico op borstkanker significant kunnen verlagen door gezond te eten en te leven. Wat werkt het beste?U bent het beste beschermd als u de volgende tips opvolgt:

Behoud een gezond gewicht

Overgewicht en obesitas kunnen de kans op borstkanker na de menopauze verhogen. Met name lichaamsvet rondom de taille is schadelijk. Dit vet stimuleert het lichaam meer groeihormonen te produceren. Een hoge concentratie groeihormonen wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op kanker.

Kom in beweging

Beweeg iedere dag minimaal 30 minuten. Hiermee houdt u uw gewicht op peil. Onderzoek toont ook aan dat lichaamsbeweging op zich al beschermt tegen kanker. Door te bewegen houdt u uw hormoonspiegel op een gezond peil.

Drink geen alcohol

Alcohol kan het DNA beschadigen en op deze manier leiden tot kanker, waaronder borstkanker. Onze aanbeveling luidt daarom als volgt: als u al alcohol drinkt, beperk het aantal glazen tot 2 per dag voor mannen en 1 glas voor vrouwen.

Kies voor een gezond voedingspatroon

Gezonde voeding zoals groente, fruit, peulvruchten en volkorenproducten helpen uw gewicht op peil te houden. Tevens bevat dit voedsel goede vitaminen en mineralen die uw weerstand ten goede komen. Kies wat betreft dranken bij voorkeur voor water, thee en af en toe een verse vruchtensap. Gesuikerde (fris)dranken kunnen namelijk leiden tot overgewicht.

Geef uw kind borstvoeding

Borstvoeding geven beschermt de moeder tegen borstkanker. Ook beschermt het het kind tegen overgewicht op latere leeftijd. Ons advies is om baby’s de eerste zes maanden uitsluitend borstvoeding te geven.

Bron: www.wcrf.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. Preventie levert veel op als je je leefstijl verbetert. Met gezond eten is de kans op borstkanker zelf terug te dringen. En eigenlijk zou het elke maand borstkankermaand moeten zijn. Vandaar dit nieuwsfeit onder de aandacht.

Wil je je voeding duurzaam veranderen? En wil je zelf met voeding het risico op borstkanker verlagen? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.