Nederlanders eten onvoldoende vezels

Nederlanders eten onvoldoende vezels

De kans is groot dat je te weinig vezels eet, met . Uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt namelijk dat 90 procent van de Nederlanders onvoldoende vezels binnenkrijgt. Daarom starten vandaag De Nationale Vezelweken, aandacht  voor het belang en wat je kunt verbeteren. Met simpele aanpassingen in je voeding krijg je er een betere darmconditie voor terug en meer.

Nederlanders zijn zich onvoldoende bewust van de hoeveelheid vezels die ze binnenkrijgen. Uit het onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt dat 68,2 procent van de mensen genoeg vezels denkt te eten, terwijl maar 10 procent van de bevolking daadwerkelijk voldoende binnenkrijgt.

Jouw vezelinname

Tijdens De Nationale Vezelweken kun je in vijf minuten testen hoe het met jouw vezelconsumptie zit. Iedereen die de test invult, krijg een advies op maat en tips hoe ze meer vezelrijke voeding kunnen eten.

Bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Mensen hebben bij gezond eten veelal de focus op verkeerde dingen zoals witbrood met toegevoegde vezels en ‘als het maar vetvrij en light is’. Dit nieuwsfeit spreekt voor zich.

Wil je profiteren van extra vezels? En wil je  eigenlijk ook gewoon blijvend overall gezond eten?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies mugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.