Mindset voor meer energie en minder gewicht

Afvallen is moeilijk. Het is niet alleen weten wat gezond is en een trucje doen…

Dit is gericht aan moeders die willen afvallen en die meer vitaliteit willen. Die Beginnen. Stoppen.  Zoeken naar trucjes. Crashdieten. En weer opnieuw. Dat is niet duurzaam. De oplossing ligt toch echt bij jezelf: in je eigen hoofd. De weg naar duurzaam afvallen kost niets. Het vraagt aandacht en een andere mindset.

Ik ben me aan het verdiepen in het boek van Carol Dweck, een Amerikaanse psychologe, over mindset.
Zij schrijft ook over mindset bij afvallen en gezond leven.”je moet er wat voor doen, durven leren van je pogingen (zie het onder ogen als het niet lukt.. ”aaahjjjjjjjj.. dat doet pijn”). Als je bereid bent iets te leren, moet je ook het falen ervaren.  Vallen en weer opstaan. Dan bereik je wat je wilt. En dit geldt bij uitstek voor afvallen. Dat is een lange weg.
Je mindset  kan toch enorm helpend zijn.
Een positieve instelling brengt je verder

Carol Dweck zegt :”Ervoor gaan =richting en daar in volharden”. Dat herken ik wel. Wat wil je in je leven? Voor het resultaat in mijn leven heb ik ook mijn richting gehad en ik ben doorgegaan.  Ik  werd op 18-jarige leeftijd in 1 klap halfzijdig verlamd. Als je dan wil studeren, een gelijke positie in de maatschappij wil en moeder wil worden, moet je er wat voor doen. Een ander denkt “waar begin je aan”, maar zo ben ik.

Ik denk niet dat voor iedereen alles mogelijk is, maar wel veel. Ik hoef niet wereldkampioen kunstschaatsen te worden, maar  ik ga wel voor de andere dingen waar ik gelukkig van word.

Mindset als je meer energie en minder gewicht wil

Je ziet het vaker: gezond gaan eten en lekker ‘s avonds nog wandelen en fietsen, opnieuw naar de sportschool. Het eerste resultaat motiveert zeer. Als het eerste doel behaald is, gaan de teugels losser. “het kan wel”. Dan zie je het bereikte resultaat alweer snel oplossen. Een nieuw gewicht moet je onderhouden met de acties die je al deed: vers koken, meer groente eten , minder frisdrank en alcohol, elke dag een uur flink bewegen.grote inspanning. Anders zie je het bekende jojo.

Ik help ondernemende moeders om met gemak duurzaam gezond te eten. Blijvend meer energie en minder gewicht.  Wil je meer weten? Lees  hier dat duurzaam alleen maar uit je mind/geest komt en minder van je bord.

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.

Kies nu voorgratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.