mindful

Veel mensen gaan eten als ze zich onrustig, moe, neerslachtig, onzeker of blij voelen. Dat leidt vaak tot overgewicht.   Het kan anders: met mindful eten. Mindful eten= met aandacht eten. Ik kan je helpen om dat blijvend te bereike

Jebent je niet altijd bewust van dat je eten een relatie heeft met emoties. Of je hebt saboterende gedachten over je eetpatroon die je tegenhouden om in actie te komen. Saboterende gedachten als:

“ik mag het, ik heb het verdiend”

“zo erg is het allemaal niet”

”ik blijf toch te dik”

“na de feestdagen begin ik met minder eten”

Iedereen herkent deze gedachten wel. Je komt er niet verder mee, het weerhoudt je om in actie te komen. Mindful eten= met aandacht eten.

 

Ons eetgedrag heeft alles te maken met innerlijke drijfveren. Ik ben diëtist en ik heb gezien in de zorg dat gezond worden en gezond blijven veel meer is dan puur het tellen van calorieën. De hulp die nodig is, is dan veel meer psychologisch van aard. Gespecialiseerde dietisten kunnen dat bieden, naast de groep van psychologen, psychotherapeuten. Mijn nascholing bij artiva heeft bij mijzelf ook een omslag veroorzaakt.

 

Het vraagt van ons allen dat we loslaten. Het loslaten van verwachtingen van 10 kilo willen afvallen, niet meer verlangen naar lijstjes, weekmenu’s en het loslaten van voedingstabellen. Eerst een gezonde relatie met eten opbouwen, elke dag gezond eten.

Fit worden staat voorop en je zult zien dat je op termijn vanzelf een gezond gewicht bereikt. Je gaat er stralend uitzien en ook niet onbelangrijk: de worsteling met eten/lijnen stopt. Je krijgt een evenwichtig eetgedrag en je bent je bewust van wat voor jou zingevend is in het leven. Het gaat niet om het doen, maar veel meer om het zijn. Je gevoelens herkennen, waar leef je voor, wat is voor jou zingevend? Dat vraagt bewustzijn.

 

Loslaten van emotie-eten is niet makkelijk. Mensen met overgewicht en emotie-eten lopen vaak te lang door. “had je het alleen gekund dan had je het allang bereikt.”
Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.