Minder vlees eten zorgt voor gewichtsverlies

Gewichtsverlies door minder vlees eten. Zelfs als mensen hetzelfde aantal calorieën als altijd gebruiken, maar andere dingen in plaats van vlees zouden eten, verliezen ze gewicht.
Mensen in Denemarken, Duitsland, Spanje, Zweden en Nederland eten de grootste hoeveelheden vlees. Vooral voorbewerkt vlees, zoals bijvoorbeeld worstjes en ham, worden gelinkt aan overgewicht. Dat meldt het Imperial College London.varkensvlees en ui aan spies op de barbecue

Vragenlijst

Aan het onderzoek deden vrijwilligers uit 10 Europese landen mee. Bij aanvang van het onderzoek werden ze gewogen en opgemeten.

Vijf jaar later werd dit nog eens gedaan. Ook werd ze gevraagd een gedetailleerde vragenlijst over hun voedingspatroon in te vullen.

Zo ontdekten de wetenschappers de link tussen vleesconsumptie en gewicht. Het verband werd gevonden bij mannen en vrouwen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition.
Mijn link met bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand.  Dat ik geen vlees meer eet doet hier niet ter zake, maar is een persoonlijke ervaring. Ik ben er enthousiast over. Mijn gezin doet af en toe mee. Het is niet moeilijk. Mijn gewicht is de laatste 5 jaar gelijk gebleven. Het is een feit dat vlees in ons eetpatroon veel energie levert. Je kunt prima toe met een dagje geen vlees bijvoorbeeld.  Het aantal mensen dat meer dan 1 dag per week geen vlees eet neemt toe, dit zijn de flexotariërs.

Wil je het vlees eten minderen en wil je daarnaast ook gezond eten?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.