Minder aandacht voor kankerpreventie bij recessie

Economische neergang heeft schadelijke gevolgen voor kankerpreventie. Overheden verminderen hun budget voor voorlichting en mensen maken minder gezonde keuzes tijdens de magere jaren. Dat stellen experts van de Europese Kanker Organisatie (ECCO) in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Cancer.

Minder doden door kanker, maar meer patiënten. Het aantal doden door kanker is de afgelopen jaren in Europa teruggelopen. Wel is sprake van een toename van het aantal patiënten met 20 procent tot 2,5 miljoen in 2008 ten opzichte van 2002. Kanker wordt een chronische aandoening. Daarom zijn voorlichting en een gezonde levensstijl van groot belang, aldus de onderzoekers.

Alcohol, kankerpreventie in recessie

De wetenschappers van onder meer de Spaanse Universiteit van Valencia, stellen dat overheden en liefdadigheidsinstellingen tijdens een recessie minder uitgeven aan onderzoek en preventie van de ziekte.

Tevens gaan mensen zonder werk tijdens een recessie meer alcohol gebruiken, wat een risicofactor is voor het krijgen van kanker.

Bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. In tijden van crisis wordt er minder geld uitgegeven aan onderzoek en preventie van kanker. Gelukkig kun je zelf altijd de gezonde keuzes maken en daarmee je kans op kanker verkleinen.

Wil je duurzaam gezonde keuzes maken? Wil je zelf met voeding kanker voor een groot deel voorkomen? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.