Met deze leefstijlverandering heb je het meeste succes!

Je voeding veranderen is een effectieve manier om tot een gezonde leefstijl te komen.

Het grootste effect is zonder twijfel preventie,  een levenslang effect.

Wil je een gezonde leefstijl, dan vraag je je ongetwijfeld af: Wat levert mij het meeste op? Met gezonder eten voel je je vitaler en zie je er zoveel beter uit. Zonder jo-jo-effect!

Kiezen voor een leefstijl is privé. Dat is waar.  Lees hier wat veranderen van je voeding tot een succes maakt. Of die je in ieder geval helpt om na te denken over je eigen eetgedrag. In deze zomer een serie van vijf blogs. Misschien is het voor jou oude koek, misschien is het een Eye-opener.

Je voeding veranderen is

  • Goedkoop
  • Effectief
  • Eenvoudig
  • Veilig
  • Eigen regie

Effectief, nu in de spotlight

Effect willen we allemaal, graag een beetje snel en met niet teveel moeite. Advertenties over wonderpillen in tijdschriften worden niet voor niets veel gelezen en ze staan er dan ook weer elke keer in. Dure pillen en wonderlijk genoeg, je lijkt afgevallen..

Het jojo-effect  is zo’n enorme terugslag. Je bent weer af bij 0. Je hebt met veel moeite een nieuw gewicht bereikt en de kilo’s komen er weer bij en soms nog meer dan dat. Met wonderpillen ben je vast niet ook meer gaan bewegen en gezonder gaan eten. Je leefstijl is er niet blijvend mee veranderd. Wat zou het fijn zijn om de gewoonte gewoon voort te zetten en ook de verbetering van je gewicht en conditie. Met gezonde voeding ken je geen terugslag. In een goede conditie wordt ziekte & verzuim voorkomen en kun je doorgaan met alles dat je voldoening geeft. Als je gezegend bent met een beetje geduld en motivatie, kun je daar mooi gebruik van maken.

 Voeding neemt een bijzondere plaats in, omdat je dat elke dag doet. Het is makkelijk en het heeft een levenslang effect. Het moet alleen een gewoonte worden, het moet inslijten. Dat is het enige. Nieuw gedrag wordt na 6 maanden al een gewoonte. Dat klinkt niet onoverkomelijk. Je motivatie en geduld brengen je verder. Van gezonde voeding zijn de effecten niet altijd gelijk te zien of te merken. Jezelf fitter voelen merk je wel al snel op.

Wie gezond wil leven kan ook kiezen voor groot effect.  Er valt veel over de effecten van een gezonde leefstijl te zeggen. Samengevat: een gezonde leefstijl voorkomt ziekte en verzuim. Het stelt zorgkosten en kwetsbaarheid uit. De kosteneffectiviteit is hoog. Maar dit is dan ook het kenmerk van preventie in het algemeen.

Kanker

Kanker is een ziekte die sterk verbonden is met een ongezonde leefstijl. Van de 10 adviezen van het kankerfonds wcrf gaan er 8 over voeding. De andere 2 betreffen niet-roken en bewegen.  Ik zet kanker bijzonder in de aandacht, omdat kanker minder een dodelijke ziekte en meer een chronische ziekte is geworden. Kanker wordt steeds vaker overwonnen en wordt daarmee een chronische ziekte. 1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn/haar leven te maken met kanker.

Je voeding veranderen is een effectieve manier om tot een gezonde leefstijl te komen. Dat wat je zelf kiest, koopt en klaarmaakt komt direct ten goede aan je leefstijl. Er gaat niets verloren. De kosten zijn laag bij een hoog effect. Wat je nu investeert in aanleren van gezond eten, daar heb je je leven lang profijt van!

Herken je het geduld en de motivatie bij jezelf? Of is het een worsteling?

Wil jij je een einde aan de worsteling en met gemak gezond blijven eten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Een reactie op dit blog is meer dan welkom. Plaats ‘m onderaan dit blog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.