Mediterrane voeding op werelderfgoedlijst Unesco

UNESCO heeft bepaald dat mediterrane voeding thuishoort op de lijst van cultureel erfgoed. UNESCO heeft in november 2010 bepaald dat deze voeding een plek krijgt op de lijst met immateriële zaken die worden gerekend tot het culturele erfgoed van de menselijkheid.

De voeding verhoogt de levensverwachting en verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en kanker. Daarom heeft de UNESCO het erkend als een van de gezondste voedingspatronen. Met mediterrane voeding word en blijf je gezond en krijg je veel meer energie.

Tijden van welvaart

Bovendien blijkt uit onderzoek keer op keer dat moderne ziekten veel minder voorkomen bij mensen die de mediterrane voeding in hun leefstijl hebben opgenomen.

Hoe en wat

De voeding is gebaseerd op de consumptie van veel groenten en fruit en onbewerkte producten. Kenmerkend zijn verder het gebruik van olijfolie en de verwerking van noten en gedroogde vruchten in gerechten.

Bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. Mediterrane voeding is de ultieme gezonde voeding die dicht bij de natuur staat.  De eetcultuur van samen lang tafelen hoort daar ook bij, dat is slowfood. Zo smakelijk en in zoveel variaties, het is goed als het onder de aandacht blijft. Als het niet op de werelderfgoedlijst staat, raakt het vergeten bij toekomstige generaties.

Wil je graag duurzaam mediterraan eten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.