Liesbeth van den Heuvel

Ik ben Liesbeth van den Heuvel.  Duurzame diëtist en moeder.

Voeding is voor mij meer dan een dagelijkse behoefte. Genieten van gezond eten heeft al lang mijn hart, later is daar opvoeden van kinderen bijgekomen. 15 jaar werken als diëtist in de zorg leerde mij dat alleen duurzaam je voeding veranderen je veel oplevert. Daar is aandacht en diepgang voor nodig. Bij ziekte is daar weinig tijd en rust voor, maar in gezondheid  wel.

Ik ben de duurzame diëtist, mijn missie is duurzaam.
Moeders in gezondheid motiveren om gezond te blijven. Daar sta ik voor.  Wie nu gezond eet, heeft daar haar verdere leven profijt van. Dat wil ik vrouwen graag leren.

Ik ben zelf moeder. Ik weet als geen ander dat ik als moeder goed voor mezelf moet zorgen en het goede voorbeeld moet geven. Als ik dat niet doe, stort mijn gezin ook in en val ik uit op mijn werk. Als je je niet fit voelt, heb je niet genoeg energie voor opvoeden en werken. Je wordt prikkelbaar en lijkt minder van dingen te genieten.

Dat hoeft niet. Voor mezelf zorgen= goed eten.  lees hier meer missie.  

Moederschap, mijn handicap en passie voor voeding dwongen mij keuzes te maken. Gezonde keuzes. Mijn intrinsieke motivatie heeft mij daarin erg geholpen. Nu motiveer ik andere moeders in gezondheid naar gezond eten. Voor wie meer vitaliteit wil en een mooi gewicht wil bereiken. Die innerlijke drijfveren heeft iedereen en dat is de sleutel naar succes.

 

“Motiveren is mijn kracht”

Dat was ooit een dankbaar compliment in de tijd dat ik in de verpleeghuiszorg werkte.

Duurzaam gezond eten gaat verder dan een lijstje of een recept volgen. Nieuw eetgedrag moet inslijten. Maar dan heb je daar ook leven lang  profijt van. Dat langdurige en diepgaande is duurzaam. Duurzaam je voeding veranderen heeft alles te maken met zingeving en zelfreflectie. En daar kan ik anderen goed in motiveren en coachen.

Kiezen voor gezond eten is heel persoonlijk. Ik heb ook keuzes moeten maken om gelukkig te worden. Dat is gelukt, het heeft mij veel opgeleverd. Wat zou het jou opleveren?

Ik heb 15 jaar ervaring als diëtist. Met zorg heb ik me altijd gericht op de zieke mens met decubitus, diabetes mellitus, ondervoeding, overgewicht, slikproblemen, dementie en meer. In duizenden gesprekken met patiënten en medewerkers/familie ben ik doortastend geworden. Snel zien waar de problemen liggen en samen een oplossing zoeken, passend bij de persoon.  In de zorg kwamen de aandacht en diepgang meer onder druk te staan.

Dat kon anders. Ik zet mijn vaardigheden nu in als ondernemer. Meer ruimte voor het motiveren, vrij van stopwatch en wachtlijst. Dat maakt mij een speciale diëtist: focus op duurzaam gezond eten, diepgang.

Mijn competenties: deskundig, empathisch en doortastend

Diëtist

Een diëtist is de expert in voeding & dieet bij gezondheid en ziekte. Lees over wat een dietist kan doen en over de scholing en vaardigheden.

 

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging van diëtisten NVD. Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Mijn vak verplicht me continu bij te scholen. Eetgedrag en gezondheid gingen mij meer en meer interesseren. Met bijscholingen heb ik me gespecialiseerd in motiverings- en gesprekstechnieken.

Duurzaam gezond eten

Een gezonde leefstijl is succesvol  als die duurzaam is. Niet voor even, maar een leven lang.  Niet alleen de buitenkant maar een verandering van binnen. Dat geeft een ijzersterke intrinsieke motivatie je leven lang, zonder terugval. Die verandering begint bij je persoonlijke motivatie en hoe je die kunt versterken. Niet de calorieën zijn leidend, maar veel meer ons eetgedrag. Met mijn persoonlijke aandacht kom je tot de essentie van je eetgedrag. Er gaat een knop om, waardoor je nooit meer worstelt met eten.

De focus ligt op gezondheid en gedrag. Alles dat je zelf kunt doen; alleen jij bepaalt je gedrag. En dat is nu juist een ingang voor verbetering.

Nieuwe media maken het je wel erg makkelijk; werken aan je gezondheid waar en wanneer het jou uitkomt. Je houdt tijd en energie vrij voor jezelf. Als we een match hebben, kan ik je goed helpen.

Ben jij die actieve moederdie ontevreden is over haar gewicht en eetpatroon? En wil je leren dat duurzaam te veranderen? kijk dan hier  of de duurzame diëist jou meer kan bieden. voor wie