lachen verbetert de eetlust van kinderen

Voeding van kinderen zorgt bij heel wat ouders voor dagelijkse zorgen. Wat is gezond? Waar doe je als opvoeder goed aan?  Strijd aan tafel.. Zorg die veel ouders wel herkennen. Er wordt  graag over geschreven in de media: te veel eten of te weinig eten van opgroeiende kinderen.

Kinderen eten te veel
Om obesitas te voorkomen ligt de aandacht veelal bij het energiegehalte van voeding van kinderen. Of: hoe houden we het het snoep-en snackgebruik in de hand?

Kinderen eten te weinig
Vanuit het oogpunt van de ouders kunnen kinderen te weinig eten, vaak van voorbijgaande aard. Een slechte eetlust van hun kroost houdt ouders nogal eens bezig.
Bijgaand nieuwsitem bericht over de invloed van een lachende ouder aan tafel. Lachwekkend of een serieuze zaak?
Uit onderzoek is bekend dat lachen aan tafel de eetlust van kinderen verbetert. Daardoor eten ze beter.  Een open deur misschien, maar de sfeer is in de opvoeding zo bepalend voor blije gezonde kinderen en gelukkige ouders.

Eten is een sociale gebeurtenis
Met opgroeiende kinderen is het de taak van de opvoeders om de maaltijd sociaal te maken. Aandacht voor het eten. Niet op de bank voor de tv het eten wegwerken. Het keuvelen tijdens de maaltijd leidt de aandacht af van ‘slechte eters’.

“Weet je wat Jan vanmorgen in de klas deed?” “We hebben met de pauze weer ‘worteltje’ gespeeld en ik had gewonnen” Keuvelen en luisteren, al dan niet met een lach op je gezicht. Het resultaat laat zich raden.

Wat is het resultaat?

  • Een goede sfeer aan tafel doet iedereen gezellig eten en” zien eten doet eten”
  • je houdt je met je eigen bord bezig, het kind voelt zich minder bekeken
  • De strijd aan tafel maakt plaats voor een gezellige maaltijd

Ik heb het deze week met mijn dochter uitgetest. De maaltijd was die dag niet haar ‘lievelings’. We kregen er beiden de slappe lach van. De sfeer aan tafel was goed, ze heeft het in ieder geval geprobeerd. Paprika en prei vindt ze nog steeds niet te pruimen. Ik  zorg wel altijd voor een goede sfeer aan tafel, maar weet niet of lachen nu zo veel uitmaakt.

Een lachwekkende zaak als je het zo leest, maar vanuit opvoedkundig oogpunt  moet je het zeker eens proberen. Het 1000-moppenboekje hoeft er echt niet voor uit de kast.

Ronald MacDonald is niet voor niets een clown

Heb jij ook zo’n ervaring of heb je een geheel andere mening?

Laat je bericht achter onder dit bericht.

Wil je graag als moeder duurzaam gezond eten voor jou en je kinderen?
Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.