Als ouders gezond eten, hebben zij 2 fantastische resultaten

Als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor je kinderen zorgen. Jij bent de opvoeder.  Mijn kinderen brengen me soms ook weer bij de les (bv. als ik iets met volle mond zeg)

“niet praten met volle mond”

“geen hand onder je hoofd aan tafel”

“oversteken op het zebrapad”

“spreek met 2 woorden”

“eerlijk delen”

Ouders hebben een voorbeeldfunctie, zie ook het voeden van kinderen. Dat wat jij eet dat eet je kind ook. (behalve de lunch in de bedrijfskantine of het wijntje later op de avond)

Overgewicht van je kind en van jezelf?

Als je niet wilt dat je kind dik wordt, moet je op gezonde voeding en bewegen aansturen, jij bent als ouder verantwoordelijk.  Ouders maken keuzes in de winkel, koken, stellen regels aan tafel.

Als je zelf gezond eet en voldoende beweegt

1. word je er zelf beter van: fit met een gezond gewicht

2.pikt het kind het automatisch mee:gezond eten en bewegen is ‘ gewoon’

krijgt het kind ook gezond eten binnen en een gezond gewicht

Het gedrag van de ouder is een voorbeeld binnen het gezin. Het kind imiteert het moeiteloos. Juist kinderen doen dat zonder veel moeite, ze zijn zo plooibaar. Totdat het kind natuurlijk oud en wijs genoeg is om zelf keuzes te maken en verantwoordelijkheid te dragen.  Een ouder mag niet verwachten dat het kind gezond eet als het zelf dat ook niet doet. Een vader kan zijn kind moeilijk chips weigeren als hij zelf veel chips eet.

Als je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor je kind zorgen.  Met zelf gezond eten en drinken  krijg  je een prima conditie en gaat het opvoeden bij jou als ouder moeiteloos.

mijn link met dit bericht: sinds ik zelf trotse moeder ben van 2 kinderen ben ik me zeer bewustvan mijn voorbeeldfunctie. Wat ik eet en op tafel zet daar groeien ze mee op. Dat vinden ze normaal.   Dat is het begin van hun eigen gewoontes en voedingspatroon.

Wil je als moeder nu duurzaam gezond eten? En dit met succes leren?

Laat je reactie achter onder dit bericht.

Voor wie in actie komt: Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

4 thoughts on “Als ouders gezond eten, hebben zij 2 fantastische resultaten

  • Opvoeden is maatwerk, of het nu gaat om je gezondheid of je kinderen.
   Een blog brengt mensen op andere gedachten. Uiteindelijk bepaal je altijd nog zelf of het op jouw persoonlijke situatie betrekking heeft en wat je ermee doet.
   Met het bericht ‘kiwi voorkomt alzheimer’ doe ik persoonlijk niets, ik eet gewoon gezond. Als er toevallig nog een kiwi op de fruitschaal ligt dan is dat meegenomen.

  • Voortschrijdend inzicht zorgt er voor dat we over 5 jaar anders tegen voeding kunnen aankijken. Natuurlijk: nieuwe inzichten naar aanleiding van onderzoek. Maar is goed zorgen voor jezelf en je kinderen gezond opvoeden niet van alle tijden?
   Als je over 5 jaar terug kijkt hebben we weer 3 dieetgoeroes achter de rug en honderden nieuwsberichten over voeding voorbij zien komen. Die berichten geven inzicht of verwarren juist (‘kwi goed bij alzheimer’) Het is niet makkelijk om al die feiten op waarde te schatten. Net als bij het weer en voetbal iedereen heeft wel een mening over voeding. Laten we daarom ons gezond verstand blijven gebruiken!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.