Kinderen in Nederland eten teveel zout. Hoe is dat bij jouw kind?

Per dag krijgen jongens 8,3 gram zout binnen en meisjes 6,8 gram.

De inname van teveel zout begint al op jonge leeftijd. Dit blijkt uit het RIVM rapport “Zoutconsumptie van kinderen en volwassenen in Nederland”, dat is gebaseerd op gegevens van de Voedselconsumptiepeiling 2007-2010. Meer dan 85% van de Nederlandse bevolking consumeert meer zout dan de aanbevolen maximum richtlijn van 6 gram per dag. Volwassen mannen krijgen gemiddeld 9,9 gram per dag binnen en vrouwen 7,5 gram per dag.

Het meeste zout krijgt men binnen via de warme maaltijd (36%), gevolgd door de lunch (31%). De belangrijkste zoutbronnen tijdens de warme maaltijd zijn vleesproducten en sauzen. Bij ontbijt en lunch zit het zout voornamelijk in brood en kaas.

Naar schatting wordt 1/5 van het geconsumeerde zout toegevoegd tijdens de bereiding van gerechten en aan tafel. Tussen de maaltijden door zijn koekjes en gebak belangrijke zoutbronnen. Het meeste zout (69%) wordt thuis gegeten.

bron: RIVM.

mijn link met dit bericht: het is mijn missie om te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand.  Ik wijs mensen op het kritisch kiezen van je eigen voeding. Niet alles is met blote oog te zien of te proeven. Onze kinderen krijgen ongemerkt veel te veel zout binnen, ‘het meeste zout wordt thuis gegeten’.

Vind je gezond eten in je gezin belangrijk? Wil je dat nu voor eens en altijd goed doen?
Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nu

gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.