Hoe word je een fitte moeder na de vakantie?

De combi van werken en opvoeden van kinderen. Als je vitaal bent, lukt je dat.
Ben je weer aan het werk en zijn de kinderen weer naar school?een fitte moeder, kinderen
Daar moet je de volle energie voor hebben, die ervaring hebben alle moeders. Lui achterover hangen is een relaxt vakantiegevoel, maar slimme moeders nemen de regie.

Moeders willen vooral meer energie en ze willen af van overtollige kilo’s. Duurzaam afvallen helpt daarbij. Het resultaat is dan blijvend en het kost je weinig moeite  (omdat je nieuwe eetgedrag een gewoonte wordt)

herken je deze situatie?
Je hebt je tijdens je vakantie niet zo bekommerd om gezond eten.  “Als het maar makkelijk is en dat de kinderen ook genieten”. Je hebt meer alcohol dan normaal gedronken. Meer gegeten, meer snacks en snoep tussendoor.
En bij een all-inclusivevakantie laden moeders zich ongewenst vol. (sorry voor de oneerbiedige term)
De bufetten lopen in elkaar over waardoor je de hele dag eet en drinkt. Zelfs de koffie- en theemomenten zijn inclusief taart. “Wat was dat lekker allemaal”.

Na de vakantie wil je weer genoeg energie en je wilt ook het liefst de extra kilo’s kwijt.

De taken van een ondernemende moeder

40+ vrouwen die moeder zijn, combineren vaak  werk en opvoeden van (schoolgaande) kinderen. Dat gaat niet vanzelf. Daar heb je alle energie voor nodig.

Zorg voor je kinderen
Ben je futloos dan ben je geen vrolijke moeder en kun je het ook niet opbrengen om in relaxte sfeer op te voeden. Kinderen merken dat aan je.  Zie dan maar eens de onrust, strijd om te buigen in een goede relatie met je kinderen en sfeer in huis..

werk
Ben je futloos.. dan ben je minder effectief op het werk. Je werk komt niet af, je hebt geen zin in extra taken. Misschien heb je zelfs weerzin om je bed uit te komen.

kortom een ondernemende moeder heeft alle energie nodig om deze combinatie met succes te klaren. En om zelf gelukkig te worden. Dat gaat niet vanzelf. Hoe?

Hoe word je fitter?

Detoxen?
Het teveel aan vet en suiker dat je hebt binnengekregen is al opgeslagen in de vorm van extra gewicht. Je lever is je detoxorgaan en die is al constant aan het werk. Een beetje meer citroensap of brandnetelthee helpt niet.

Crashen?
Een tijdje 1000 kcal is onzinnig, het jojo-effect ligt op de loer. Je hongert jezelf uit, je lichaam vindt daarmee niet een nieuw evenwicht. Ik kan ook in 1 maand 6 kilo verliezen, maar dat houd ik nooit vast en ik word er niet fitter/gezonder van.

Met detox en crashen word je niet langdurig fit.

Hoe word je wel fitter?
voor wie nu en straks fit en slank wil zijn.
Weet dat alleen dit werkt: je eetgedrag verbeteren.
Je leefstijl (en dat is meer dan eten/drinken) krijgt je aandacht. En je gaat je innerlijke drijfveren gebruiken en versterken.
Eten hoeft geen strijd te zijn. Je moet er nu van genieten.
En daar bovenop ga je meer geluk ervaren.

Eten, fit, geluk

Als het gaat om je eetgewoonten helpen innerlijke drijfveren je om een vitale moeder te zijn. Fit elke dag.
En wel op de lange termijn, effect dat blijvend is. Aan jojo heb je niets.
Gelukkige moeders.. daar draait het om. Een voorbeeld voor je kinderen.

Ik kan je daarbij helpen.
Met leren wat gezond eten is, terug naar de basis en hulp bij het volhouden. Online hulp of op een VIP-dag: In oktober kan ik 3 vrouwen begeleiden intensief 1 dag op locatie.

Of kies nu voor gratis intake, leven lang mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.