hart-en vaatziekten bij vrouwen, aandacht voor je leefstijl

Hart- en vaatziekten komen ook bij vrouwen voor! In 2010 overleden er in ons land 57 vrouwen per dag aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. Dat zijn meer vrouwen dan er aan kanker overlijden. Hart- en vaatziekten zijn bij vrouwen doodsoorzaak nummer 1. We kunnen er iets aan doen.

Het goede nieuws is dat we er zelf iets aan kunnen doen! We kunnen alert zijn op de eerste symptomen. Deze zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen.

risico

Vrouwen kunnen een inschatting maken van hun eigen risico op hart- en vaatziekten. Op de site van de hartstichting vind je daar een test voor en meer informatie over o.a. de eerste symptomen.  www.hartstichting.nl

Mannen vinden er ook informatie op het lijf geschreven.

mijn link met dit bericht: hart- en vaatziekten zijn bij uitstek ziekten die je met preventie kan uitstellen of vaak zelfs voorkomen. Gezonde voeding is daar belangrijk bij. Het is mijn vak daarin te adviseren.

Ik ben zelf getroffen door hart- en vaatziekten toen ik 18 werd. Dat was geen zaak van wel of geen preventie, maar het kan in jouw leven misschien wel verschil maken.

Wil je gezond gaan eten met oog op het voorkomen van hart-en vaatziekten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.