Half Nederland kent belang vitamine D niet

Bijna de helft van de Nederlanders weet niet dat kinderen onder de 4 jaar en vrouwen boven de 50 extra vitamine D nodig hebben. Toch slikt driekwart van de Nederlanders voedingssupplementen.

Dat blijkt uit een online enquête van GezondheidsNet.nl in samenwerking met het Vitamine Informatie Bureau. Aan het onderzoek namen bijna 2500 volwassenen deel.

Vitamine D

Nog niet de helft van de ondervraagden weet dat voor vrouwen boven de 50 jaar de aanbeveling geldt om een vitamine D-supplement te slikken. Dat kinderen tot 4 jaar extra vitamine D nodig hebben, is bij bijna 40 procent niet bekend.

bron: www.nu.nl

luister ook naar Martijn Katan over vitamine D http://mkatan.nl/radio-en-tv/457-17-maart-de-r-in-de-maand.html

mijn link met dit bericht: vitamine D is een onderschat vitamine en ik wil dit extra onder de aandacht brengen. Je helpt er niet alleen je botopbouw mee maar ook het zenuwstelsel, spieropbouw en meer weerstand. Belangrijk vooral voor je kind onder de 4 of als je 50+ bent.

Wil jij duurzaam gezond eten? Is vitamine D in jouw situatie extra nodig? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.