Groenten helpen in de strijd met overgewicht

Groenten helpen je om overgewicht te voorkomen of er de strijd mee aan te gaan. Dagelijks 200 gram. In de V.S. adviseren ze zelfs de helft van het bord groente te laten zijn om zo meer groente te leren eten. Als je weet hoe het werkt kan het motiveren en is het makkelijk vol te houden. Weten en doen!

Groenten helpen in  de strijd met overgewicht door:

  1. het hoge vezelgehalte, waardoor ze direct na consumptie zorgen voor een gevoel van verzadiging. Er wordt uiteindelijk minder gegeten.
  2. hun hoge nutriëntendichtheid (veel essentiële voedingsstoffen en weinig calorieën) waardoor ze voedzaam zijn. Geen gevolgen voor gewichtstoename.

Klinkt mooi de theorie, maar wat zijn de effecten op het gewicht van ons?

Verscheidene onderzoeken hebben aangetoond dat er zeker bij volwassenen, een positief verband bestaat tussen het eten van groenten en de BMI, zowel bij gezonde personen als bij personen met overgewicht of obesitas.
bron:www.verwerktegroenten.nl

mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Je kunt zelf zoveel doen ten gunste van je gezondheid en gewicht! Met zoiets simpels als elke dag 200 gram groente eten…

Wil jij duurzaam gezond leren eten, met meer groente?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Lees hier meer.
Of kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.