Gezonder eten voor wie slim en vrij wil zijn

Je voeding veranderen is een slimme manier om een gezonde leefstijl te bereiken,  alles in eigen regie.  Kiezen voor een leefstijl is een privébesluit. Dat is waar. Lees hier dat bij anderen veranderen van je voeding succesvol is. Jij kunt er ook voor kiezen. Of het helpt je in ieder geval om na te denken over je eigen eetgedrag.

Eigen regie, nu in de spotlight Eigen regie heeft alles met gedrag en de beïnvloeding daarvan te maken.  Bere-interessant en onderbelicht. Die eigen regie  is een vette succesfactor. In een blogserie van 5 heb ik het mooiste tot het laatst bewaard.

Onafhankelijk

Eetgedrag is bij uitstek een manier die je zelf in de hand hebt. Je omgeving kun je niet veranderen (denk aan de snackbar om de hoek of het nieuwe chocoladepuddinkje in de super), maar wel de gedachten die je daarbij hebt.  Alleen jij bent baas over je gedachten. Je gedachten bepalen rechtstreeks je gedrag. Het is aan jou hoe je de snackbar en het puddinkje in je eetgedrag toelaat. Geef je er aan toe? Denk je “ach een patatje oorlog daar ga ik niet dood aan, wat gisteren kon, kan vandaag ook” Of heb je daar een andere gedachte bij? Deze gedachten worden soms waarheden. Soms maak je jezelf iets wijs. Fact of fabel?tarwebrood en appel Lees hier meer regie-gedachten

Eigen regie maakt gelukkig

Uit onderzoek bij de zorg voor chronisch zieken blijkt dat  zij een grote mate van welbevinden hebben als ze eigen regie hebben over hun zorg en hun leven. Er bestaan niet voor niets cliëntenraden in instellingen. En denk ook aan het succes van het persoonsgebonden budget. Dat kan je geluk flink helpen. Mensen hebben er niets aan als dingen ongevraagd uit handen worden genomen of als er zomaar beslissingen over hun hoofd worden genomen. “Wij weten wat goed voor u is, doet u het nu maar.”

En waarom zou dit ook niet voor gezonde mensen gelden?

De kracht zit in jezelf

Wil je reageren? Dat kan onderaan dit blog.

Zijn jouw gedachten over eten fact of fabel? Die gedachten kunnen je ervan weerhouden in actie te komen. Ik help je  je voeding met succes te veranderen. Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.