gezond eten is voor vrouwen vaak een strijd, ” het lukt niet”

Ik weet dat ik niet gezond eet. Ik heb het zo druk, koken schiet er dan bij in. Ongemerkt ben ik zwaarder geworden. Mijn conditie is slecht. Ik ben ontevreden met mijn gewicht, dat wil ik graag anders. Ik wil nu een leuk leven en me vitaal voelen. Wat ik ook doe, het lukt me maar niet om gezond te eten en gezond te leven. Beginnen lukt nog wel, maar volhouden is gewoon het allermoeilijkste.”
Dit is voor veel vrouwen herkenbaar, het kan ook anders. Lees hier hoe.

 

Gezond eten lukt niet

Vol goede moed doe je een poging.  Je bent met jezelf in de strijd om de motivatie vast te houden. Het leven moet wel leuk blijven. Zou het ook vriendelijker kunnen? Yes..

Vrouwen die meer van zichzelf gaan houden, krijgen een andere relatie met eten. Het gevolg is dat ze zich vanzelf vitaal gaan voelen, een gezond gewicht krijgen. Ze gaan er beter uitzien. Maar bovenal ze voelen zich 10 x beter.

Komt dat alleen maar doordat  de strijd met eten voorbij is? Ja zeker. Vrouwen zijn nogal eens verleerd om te genieten van eten. Zeker als vrouwen moeder zijn geworden, worden ze opgeslokt door alle zorg die ze geven; de  combinatie met partner, werk, vriendinnen is dan een hele opgave. Tijd voor henzelf schiet erbij in.  Ook in die hectiek kun je gezond leren eten.

Vrouwen kunnen er ook nog niet aan toe zijn en het uitstellen.
Begrijpelijk, want je kunt je aandacht maar 1 x aan iets geven. Maar dit kan ook aan de hand zijn:

Gevaar

Een onderschat gevaar is dat moeders het dan laten verslonsen, het niet meer oppikken. Zeker als je een aantal jaar verder bent, kun je zomaar ineens 15 kilo zwaarder zijn. “Na de geboorte van de kinderen ben ik vanzelf zwaar geworden. Daarvoor was ik slank. ”

Kun je dan nog (op tijd) naar jezelf kijken en de moed opbrengen om het roer om te gooien?

De tijd vliegt.

Als er weken voorbij vliegen, zie je dat je onbewust elke avond een zak chips  leegeet, je krijgt de frisdrank niet aangesleept.
Kiezen om te veranderen is dan niet makkelijk. Meestal is er een aanleiding. Het roer omgooien om je leefstijl te verbeteren. Uiteindelijk wil je een fitte moeder zijn die het kind wil zien opgroeien.
Vaak zijn het treurige events die zo urgent worden in je leven dat je leefstijl wel moet veranderen om weer geluk te vinden. Een relatie die eindigt, een overlijden in de directe familie, ontslag, weer solliciteren, ziek worden.
Voor wie haar eigen ervaring wil delen. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

broodje gerookte forel gezond eten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.