Ga voor gezond, voor je kinderen

Vanaf 14 januari 2013 voert de GGD de campagne ‘ga voor gezond’ om ouders en kinderen bekend te maken met gezond eten. Middels kleine stappen met keuzes en les op school wordt de basis gelegd voor een gezond eetpatroon. Met aandacht voor beweging wordt dat samen een gezonde leefstijl.
Met als belangrijke reden: overgewicht  voorkomen.

Vergeet ook niet dat wat ze op school leren makkelijk een gewoonte wordt; met vriendjes en vriendinnen voor het oog van de juf allemaal hetzelfde. Geef ze voor de pauze fruit/groente mee. Zet gewoon de trend.

Mijn link met dit bericht:  Als moeder van 2 opgroeiende kinderen zie ik welke impact opvoeding en gezond eten in het gezin heeft. Ik wil hiermee deze actie extra onder de aandacht brengen. Ouders maken in het voedingspatroon met opvoeden alle verschil. Ze geven het goede voorbeeld. Recent is aangetoond dat met kleine stappen op jonge leeftijd de leefstijl merkbaar verbetert. Dagelijks een kleine verandering en kleine stappen voorkomt kilo’s gewichtstoename bij opgroeiende kinderen. En: jong geleerd is oud gedaan. Laten we als ouders onze kids tot een gezonde generatie opvoeden. Zie voor informatie, tests ed. de website.

gavoorgezond.nl

 

Op school geldt nu de regel: alleen fruit en groente mee voor de pauze en geen suikerrijke drank. De ‘gedoogkoek’ voor de pauze mag eventjes niet meer. De druk van de groep is duidelijk voelbaar: “Mam morgen fruit mee naar school hoor!” (zoontje uit groep 4)

Wil je je voeding als moeder duurzaam veranderen? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.