Ga je voor duurzaam slank? kies dan dit

Duurzaam slank, hoe doe je dat? Afvallen staat altijd in de top 10 van goede voornemens. Het nieuwe jaar komt er aan, zo ook de goede voornemens. Overgewicht staat ook altijd in de frustratietop-10. Het lukt ons maar niet van die frustratie af te komen. Afvallen blijft ons voornemen en duurzaam slank onze grote wens. Wil je het nu eens goed aanpakken, lees dan door.

Overgewicht aanpakken kun je op een aantal manieren willen doen, maar het blijft de balans tussen energie inname en energieverbruik. Het is verleidelijk om eenmalig 1 ding te doen waarbij er kilo’s als sneeuw voor de zon verdwijnen.  Dat is het succes van de afvalpleisters, wonderpillen en kruidenkuren. Geen succes in effect of duurzaam resultaat, maar een marketingsucces met verleiden en geven van hoop aan de consument. Je stofwisseling verandert wellicht tijdelijk, waardoor het lijkt of je vet verliest, kortdurend. Iets bereiken in weinig tijd met weinig moeite voelt als een enorm succes. Ook dat gevoel is er maar kort. Liever blijvend (=duurzaam).

Het eerlijke verhaal

Wat je steeds weer moet uitleggen aan mensen die heilig geloven in wonderpillen, afvalpoeders, trilapparaten en afvalpleisters is dat met ‘kortdurend’ het resultaat ook weer ophoudt. Het jojo’en is een bekend fenomeen. Met een kortdurende actie of aandacht is je gedrag niet wezenlijk veranderd. Het is niet ingesleten, je bent het zo weer vergeten. Je gaat vrolijk op de oude voet verder.

Met 1 druk op de knop zijn ze niet weg. Als je overgewicht hebt, zijn die kilo’s er ook niet in een keer bijgekomen, maar ze zijn het resultaat van het verschil tussen te veel eten en te weinig verbranden, jarenlang. Simpel. Waar je lichaam er lang over doet om lichaaamsvet op te bouwen, daar kan je ook niet van verwachten dat het in 1 keer weer weg is. Daar moet je ook langer de tijd voor nemen.

Even gezond eten of een crashdieet

Voor kortdurend gezond eten geldt vaak dat je daarna weer gaat eten als voorheen. De kilo’s komen even hard weer terug. Een crashdieet is gewoon uithongeren, dat is ook geen lang leven beschoren.

Iedereen die genoeg heeft van overgewicht of gewichtsschommelingen doet er goed aan duurzaam het gedrag te veranderen: het eten + het bewegen langdurig!

truc: waar geniet je van?

Als je meer bewegen en minder eten een paar weken onder de knie hebt, zul je zien dat het best leuk is en het je gelijk veel oplevert. Dat je er energie van krijgt en je vitaler voelt, is overduidelijk. Maar dan volhouden! Het is de truc om het zo te doen dat je er ook van geniet.  Als je ervan geniet is volhouden geen punt. Kies een sport waarvan je kunt genieten. Kook met aandacht, experimenteer s wat en je kies groente in de winkel die je lekker vindt  en waarvan je geniet.

automatisme=duurzaam, resultaat vasthouden   

Als je een nieuwe gewoonte 6 maanden serieus volhoudt, treedt er een autiomatisme in werking. Dan hoef je er niet/minder bij na te denken. En je houdt het je levenlang vol.

Duurzaam slank? Doe dan 2 dingen:

1.beweeg dagelijks: sporten, wandelen, fietsen.
In het begin  zeker 1 uur per dag

2.eet gezond dagelijks

Misschien niet sexy en niet snel, wel eentje met een super resultaat.

Als je hulp kunt gebruiken bij het gezond gaan eten,  laat je deskundig en persoonlijk adviseren.
Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Wil je reageren? Dat kan onderaan dit blog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.