Fitter

Je weer fit voelen

“Ik voel me al een tijdje niet zo fit. Vaak wijt ik dat aan slecht slapen of een verkoudheid. Als ik eerlijk ben, ben ik ook niet tevreden met hoe ik eet en drink. Ik ga vaak zonder ontbijt de deur uit, in de kantine neem ik snacks en ‘s avonds plof ik moe neer op de bank. En dan ga ik ook niet de moeite nemen om te koken. Ik wil graag leren hoe ik de vicieuze cirkel kan doorbreken”.

Het kan ook anders  “Als je fit bent, sta je ook met gemak in de keuken om lekker en gezond te koken”.  En dan word je nog fitter door de gezonde voeding. Het versterkt elkaar.kersen aan de tak, fitter  worden

Gezonde voeding levert je alles om je fit te voelen.

Je moet het wel WETEN, je moet het wel DOEN

Je moet het wel WETEN

Gezond eten vraagt kennis van voeding. Wat zijn normale hoeveelheden? Waar kun je gezonde recepten vinden? Is elke uitspatting schadelijk?

je moet het wel DOEN

Die kennis alleen is niet voldoende, nu nog het in de praktijk brengen. Het volhouden vraagt een plan voor jouw situatie. Een voedingsadvies afgestemd op je persoonlijke situatie helpt je daarbij. Met een plan verander je je oude gewoontes. Het volhouden kost je geen moeite. WETEN + DOEN!

Bij het succesvol doen kom je het volgende over jezelf te weten:

Weten wat je motiveert.
Weten wat je tegenhoudt.
Weten wat je valkuil is.
Weten of je verlangen realistisch is
Weten wat je helpt in die specifieke situatie.
Weten wat je meest gemaakte fout is.
Weten wat je daarvan kunt leren.

Daar help ik je bij.

lees meer over hoe en wat methode

Voeding staat in directe relatie tot je gezondheid.
Om je lichaam optimaal te laten werken heeft het naast energie en vocht ook vitamines, mineralen, sporenelementen en vezels nodig. Het is complex. Gevarieerd eten in de juiste hoeveelheden: het lichaam wordt van alle voedingsstoffen voorzien. De voedingsinname  laat in deze tijd nogal eens een tekort aan belangrijke voedingsstoffen zien. Dat leidt tot verlies aan vitaliteit. Zo’n tekort merk je niet snel op. “ik merk er niets van, ik voel me alleen niet zo fit”.

Wil je dit?

  • weer fitter worden, voor langere tijd. Duurzaam
  • leren wat gezond eten is en hoe je dat met gemak volhoudt

 

Vitaminepillen en fitter?

Bijna 50 % van de Nederlanders gebruikt vitamine- en mineralenpillen als aanvulling op de dagelijkse voeding (2009). Men slikt deze pillen vaak omdat men zelf vindt ongezond en onregelmatig te eten. Is dat realistisch? Niet elke voedingsstof kun je in pilvorm slikken. Met gezonde voeding worden alle belangrijke voedingsstoffen geleverd.

Bijzondere situaties maken aanvulling wel noodzakelijk, denk aan vitamine D bij ouderen of kleine kinderen. Het Voedingscentrum stelt dat voor de overige groepen vitaminepillen niet nodig zijn mits gezonde voeding wordt gebruikt.

De praktijk is anders: 10 % gebruikt gezonde voeding (2011).

Wil je fitter voelen? Duurzaam gezonde voeding is een absolute vereiste. Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.

Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.