Extra groente, smaakvol en goed voor je gewicht

Groentecamouflage, goed voor smaak en gewicht. Een onderzoek heeft aangetoond dat de calorie-inname verlaagd kan worden door gepureerde groenten toe te voegen zonder de smaak verder aan te tasten. De studie werd gedaan met 20 mannen en 21 vrouwen die drie weken lang, eens per week op het lab aten. De groep kreeg zo veel eten als ze wilden, inclusief dingen als aardbeienyoghurt, bolletjes en groenten zoals broccoli en bonen. Tussendoortjes zoals wortelen en vijgrepen werden meegegeven naar huis. De maaltijden waren voornamelijk gestandaardiseerd. Ontbijt, inclusief wortelbrood, macaroni met kaas als middageten en een kiprijst schotel als avondeten. De individuele porties werden bijgehouden door de onderzoekers.

Extra groente ongemerkt

De onderzoeksgroep wist echter niet dat de chef gepureerde bloemkool, wortel, pompoen enz. aan het eten toevoegde. Daardoor bestond de maaltijd qua gewicht voor 15 tot 25 procent uit groenten. De smaak van het eten bleef echter onveranderd.
Een deel van de groep kreeg eten zonder de puree, de rest kreeg met. Beide groepen aten ongeveer even veel. Toch kregen de deelnemers, waar de puree aan het eten was toegevoegd, per dag tot wel 320 calorieën minder binnen. Die hoeveelheid zou iemand een halve kilo kunnen laten afvallen in 10 dagen. Maar twee van de deelnemers merkten iets van de toegevoegde groenten. Onderzoekers concludeerden dat de toevoeging niet alleen de calorie-inname zou kunnen verlagen, maar de groente-inname ook zou kunnen verhogen.

bron: www.gezondegroenten.nl

mijn link met dit bericht: mijn missie is te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Groente maakt daar een groot deel van uit. Veel mensen eten geen/weinig groente om veel redenen. Dat is jammer, je kunt het erg lekker maken in de wok, variëren lukt als de beste. Je bereikt veel eerder een gezond gewicht en de gezondheidseffecten krijg je er gratis bij.

Wil je je voeding duurzaam veranderen, met meer groente?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.