Eet het goede voorbeeld

Eet het goede voorbeeld

Als opvoeder heb je de verantwoordelijkheid voor het eten van je kind. De opvoeder maakt alle verschil in de voeding van het kind. Het kind kan gezond opgroeien en het leert een voedingspatroon aan. Daar horen nieuwe smaken en variatie bij. Door het goede voorbeeld te eten is de kans op succes groter. Kans wordt groter dat het kind gezond eet, gezond opgroeit en een gezond voedingspatroon aanleert.

Voorbeeld, grenzen, toegeven?

Ouders ervaren het nogal eens als moeilijk om het gezin gezond te laten eten. Wel of geen snoep? Grenzen stellen is daar essentieel in. Wat stel je als regel?

Het helpt je door zelf gezond te eten. Het goede voorbeeld geven. Dat wat je zelf eet daar eet je kind ook van mee. Dat geeft gemak, het is duidelijk en het geeft het gevoel van met elkaar eten. Niet teveel verbieden, maar doe het vooral samen: samen eten/samen koken. En maak van uitzonderingen een bijzonder moment, een feestje.

 

Lees hier meer over de actie van het voedingscentrum om ouders te ondersteunen bij de opvoeding van kinderen. Voeden is immers een deel van opvoeden.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/acties-achtergronden/eet-het-goede-voorbeeld-.aaaaspx

Wil je zelf voor nu en straks het goede voorbeeld gaan geven? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.