Een tip voor de aanstaande moeder: dit is goed voor je ongeboren kind

Zwangere vrouwen doen er goed aan een mediterrane voeding te gebruiken, met veel groente, fruit, vis en plantaardige olie. Mediterrane voeding van zwangeren heeft een gunstige invloed op de groei van hun ongeboren kind. Dat blijkt uit onderzoek waarvan het Erasmus MC in Rotterdam de resultaten dinsdag heeft gepubliceerd.

Onderzoeker Sarah Timmermans legde het voedingspatroon van vrouwen rond de bevruchting en in de eerste weken van de zwangerschap naast gegevens over de gezondheid van het ongeboren kind. Zij gebruikte daarvoor informatie uit ‘Generation R’, een grootschalig bevolkingsonderzoek in de regio Rotterdam.

Vlees

Zij stelde vast dat het tegenovergestelde ook geldt. Vrouwen die in de eerste drie maanden van hun zwangerschap veel vlees, aardappelen en vette saus eten, hebben juist meer kans een baby met een te laag geboortegewicht op de wereld te zetten.

Risico’s

Eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat kinderen die bij de geboorte te licht zijn, op latere leeftijd vaker hart- en vaatziekten krijgen. Timmermans stelt dan ook dat betere voorlichting over het belang van gezonde voeding tijdens de zwangerschap, de Nederlandse bevolking gezonder kan maken.

bron:nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. Een zwangerschap is een periode dat het er op aankomt met je conditie en leefstijl. Zorg ook dat je in topconditie bent voordat je zwanger wordt.

Laat je deskundig  en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.