Deze vrouw lukt het nooit om af te vallen

Innerlijke overtuigingen kunnen je enorm tegenhouden om in actie te komen.  Onderstaand een cartoon van een vrouw die het nooit lukt/ zichzelf tegenhoudt. Veel vrouwen hebben daar last van, meestal niet eens bewust.

Afvallen en gezond eten vraagt een gedragsverandering die vaak niet als vanzelf gaat.  Het gaat om mindset. Overtuigingen als: “het lukt me toch niet” kunnen je belemmeren om met gezond eten te beginnen. Ook als daar goede redenen voor zijn: een gezond gewicht bereiken, weer fitter worden.

Ik was deze week op een event voor ondernemers. Het ging daar over innerlijke overtuigingen bij ondernemers. Ondernemen vraagt zo’n zelfde mindsetverandering. Als ondernemers geen succes hebben? Wat helpt hen dan? Niet altijd ben je je er bewust van dat er een overtuiging is die het succes in de weg staat.

Kijk jij kritisch naar jezelf? Weet dat het je helpt, kom uit je comfortzone..
Bij eetgedrag spelen zelfde overtuigingen.  Dat wat je denkt, bepaalt je gedrag. Als je het hebt over eetgedrag: een innerlijke overtuiging kan je ervan weerhouden om gezond te gaan eten.” Het lukt me toch niet” “Ik heb nergens last van”.

Mensen hebben innerlijke overtuigingen om niet in actie te komen voor een gezonde leefstijl. Annette Links tekende deze bekende overtuiging. zware botten is een ovrtuiging dat je weerhoudt om gezond te gaan eten

 

Het lukt maar niet om in actie te komen en door te zetten

De vrouw in de cartoon heeft een overtuiging die haar niet in actie laat komen. Zij zal nooit met succes blijvend afvallen. Zij heeft zich erin berust. “Laat mij maar” zal ze denken. Zij accepteert het mogelijk, dat kan, dat is ook goed. Maar hoe vaak zijn mensen toch ontevreden met hun gewicht?  Daar is veel over te zeggen,  ik zeg alleen: het biedt kansen om je mindset zo te veranderen dat een gezondere leefstijl in je mogelijkheden gaat liggen. De verandering kan al simpel in je eigen hoofd plaatsvinden. Kost niets.

Het kan ook anders.
Het lukt je steeds niet. Het is zoo frustrerend.

Ik ga graag met je in gesprek: Wat is jouw bezwaar of belemmering die je steeds van binnen voelt als je nadenkt over een gezonde leefstijl? Het is vaak een stemmetje in je hoofd die je toespreekt.

Wat wil jij bereiken?

Zou je het wel weer willen proberen, maar..?
Kies dan nu voor

gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.