Een goedkope manier om je leefstijl en gezondheid duurzaam te verbeteren

Gezond eten is een goedkope manier om je duurzaam gezondheid te verbeteren. Bij gezond denk je al snel aan dure biefstuk.  Dat hoeft niet, het kan ook anders.
Je voeding veranderen is een goedkope manier om een duurzaam gezonde leefstijl te bereiken, en daarmee een grotere kans op gezondheid.  Wie een gezonde leefstijl wil, vraagt zich af: Past het wel bij me? Wat levert het op? Maar ook zie je dure dieetproducten in de winkel liggen en is vis ook niet goedkoop!  Lees hier waarom  de kosten geen belemmering hoeft te zijn.

Lees hier over wat veranderen van je voeding tot een succes maakt. Of die je in ieder geval helpt om na te denken over je eetgedrag.  In deze zomerserie lees je er meer over in 5 blogs. Misschien is het voor jou oude koek, misschien is het een Eye-opener.

Je voeding veranderen is

  • Goedkoop
  • Effectief
  • Eenvoudig
  • Veilig
  • Eigen regie

Goedkoop, nu in de spotlight

Eten past altijd in je budget. Je voeding veranderen naar gezond is een goedkope manier  om een gezonde leefstijl te krijgen.  Gezond eten speelt zich af in je eigen keuken, in je eigen boodschappenkarretje. Je moet toch eten!

Michael Pollan schrijft in zijn boek ‘een pleidooi voor echt eten’: het levert je veel op als je minder eet. Simpel gesteld:  Met minder eten houd je geld over.

De publieke opinie lijkt haaks te staan op feiten/ervaringen uit onderzoek en de praktijk. Vraagt gezonde voeding nu meer of minder van je portemonnee?

Gezonde producten zijn soms duurder (zoals mager rundvlees ten opzichte van kiloknallers). Onderzoek heeft aangetoond dat de prijs van gezonde voeding mensen kan beletten hun leefstijl te veranderen. Vooral als men zich laat leiden door het aanbod ter plekke in de winkel. Verder kijken dan de enkele goedkope, dure producten op je netvlies helpt je verder.

Mijn no nonsensehouding:  je voeding veranderen is een goedkope manier om tot een gezonde leefstijl te komen. Hoe kom ik daarbij?

  1. Je voeding veranderen naar gezond betekent meer groente eten, doorgaans meer dan je gewend was.  Als je je halve bord vult met groente is de prijs per maaltijd vele malen lager dan de ongezonde maaltijd.
  2. Het niet meer kopen van dure extra’s als snoep, frisdrank, zoutjes, snacks spaart geld uit..
  3. Je bent niet afhankelijk van dure pillen, afslankcreme of trilapparaten.
  4. Je voeding veranderen houdt in dat je zelf kookt/klaarmaakt. Het niet meer kopen van kantenklaarmaaltijden spaart geld uit. Zelf aardappelen schillen en koken kost minder dan aardappelpuree in poeder. Een gezonde, zelfbereide warme maaltijd kost je gemiddeld 2.30 euro (voor volwassene, tweepersoonshuishouden-inbud). Een lunch buitenshuis is niet altijd de gezondste maar wel duurder.
  5. Als je je eetgedrag met succes verandert, profiteer je daar je hele leven van.  Je moet je leven lang eten. Dan kun je het maar beter goed doen. Als je nu investeert heb je daar zo lang profijt van.

De komende blogs gaan over de andere 4 kenmerken.

Je leefstijl is een keuze, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Je voeding veranderen is een goedkope manier om tot een gezonde leefstijl te komen. Gezond is goedkoop.

Wil je je eetpatroon met succes veranderen?  Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.