de kooktopper voor wie weinig tijd heeft

Gezond eten, wat houdt je tegen? Tijd is het antwoord dikwijls. Eten doe je dagelijks en het is vaak iets dat je ‘moet’. Deze terugkerende ‘verplichting’ staat ver weg van het genieten Voor mensen die druk zijn is eten iets wat je tussendoor doet of een sluitpost van de dag “oh ja wat moet ik nu eten?” “ik moet nog boodschappen halen”.
” Gezond eten Ja, daar heb ik geen tijd voor”. Wat dan?
Asperges schillen is bewerkelijk. Het kan makkelijker.
dreamstimefree_1312226

Kant-en-klaar

De thuisbezorgpizza, afhaalchinees of kant-en-klare maaltijd.

In Amerika is het anno 2012 gewoonte dat ieder gezinslid zijn eigen bakje in de magnetron schuift en het ergens op eet. Ieder op zijn eigen tijd, eten naar persoonlijke voorkeur. Jong-volwassenen nu hebben hun ouders nog zien koken en doen dat nu niet meer. De kinderen van nu hebben hun ouders niet zien koken en gaan dat later zelf ook niet doen. Er groeit in de V.S. een generatie op die vervreemd raakt van het eten. Courgette? “Ja dat zijn die groene spikkels die op het bakje ‘pasta bolognese’ zitten.” Een vreemde wereld. Dat hoeft ook niet.

Jamie Oliver

Jamie Oliver schotelt met het gemak, waar we van dromen, heerlijk eten voor. Hij maakt alles zelf, altijd verse basilicum bij het raam en heeft overal ‘een mannetje voor’. De stijl van Jamie is een van de gezonde, no nonsense. Met verse etenswaar improviseren, dat mag ik wel. Een romantisch beeld is het wel. Het kost je bergen tijd en het voorbereidende snijwerk en ‘spullen pakken’ zie je er niet in terug. Ik zie niet zo snel mensen hun eigen pasta met verse eieren maken. Dat hoeft ook niet.

Het kan ook anders=gezond koken met gemak

Laten we het nonchalante van Jamie Oliver nemen met een schaar binnen handbereik.

Wij kunnen in ons gezin met hulp van een schaar binnen een half uur een gezonde maaltijd op tafel zetten. Hoe?

  • Vlees, vis of iets vervangend. Toegegeven: vis hebben we niet zelf gevangen of op de vismarkt gehaald voor 7.00. Maar zit verpakt in plastic.Openmaken weer met schaar of uit de vriezer.
  • Aardappel, rijst of pasta: knip een pak open, 10 min. koken staat er op de verpakking.
  • Groente: ligt er toevallig vers in de koelkast? Plastic doorknippen, anders uit blik of diepgevroren.

Apart bereid of in de wok met wat kruiden, zout. Daar hoeft geen saus overheen.

Zo moeilijk  is dat niet, al moet je dat nonchalante wel een beetje in je hebben. Geen tijd is een smoes. Wat wij in huis wel merken is dat na een week koken de zak met verzameld plastic enorm is gegroeid. Niet milieuvriendelijk, dat zeker. Maar het stelt ons wel in staat om elke dag lekker vers en gezond te koken.

Koken met de schaar is 100 x beter voor je gezondheid dan kant-en-klaar én praktisch.

Wil jij gezond eten en met gemak gezond koken? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.